Рубрика: Здоров’я – INFO

«Хліб пустелі»

Вітаю всіх вас на сторінці блогу про здоров’я. Сьогодні ви дізнаєтеся про смачну і корисну альтернативу цукрових десертів. Цукор і швидкі вуглеводи завдають чималої шкоди організму, але щоб не позбавляти себе задоволення, прихильники здорового харчування приохотилися до різних альтернатив звичних десертів. Одна з них – фініки. далее »

“Земляний горіх”

Вітаю всіх вас на сторінці блогу про здоров’я. Сьогодні я познайомлю вас зі смачним і корисним «горіхом» назва якому арахіс. Арахіс, всупереч поширеній помилці, не є горіхом. Його ботанічна назва «земляний горіх» багато в чому послужило причиною масового нерозуміння того, чим є арахіс. Насправді він належить до сімейства бобових і є родичем сої, гороху та інших бобів. далее »

Чому вранці треба пити воду?

Вітаю всіх вас на сторінці блогу про здоров’я.  Багато хто з нас звик починати день із чашки чаю або кави, але фахівці рекомендують пити вранці щонайменше одну склянку води натщесерце.

Коли ви довго спите, організм втрачає вологу. Немає значення, скільки ви випили напередодні, тому що організм вже вивів все зайве. Ось чому так важливо забезпечити себе необхідною вологою одразу після пробудження. Пити воду зранку потрібно, оскільки це допомагає зволожити організм. Склянка теплої води є ідеальним початком нового дня. Вона не лише зволожує, але й приносить відчуття бадьорості та енергійності. далее »

Кунжут східний

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я. Сьогодні ми з вами поговоримо про рослину, яка вже понад 3500 років вирощується людиною, і це – кунжут.

Кунжут звичайний або кунжут східний відомий світові під різними іменами, араби називають його «Симсим», а греки – «сезамом». Відноситься він до трав’янистих рослин, але виглядає як невисокий кущ з плодами у вигляді стручків. Досягнувши стиглості, стручки лопаються, відкриваючи запашне насіння. Ця особливість рослини закарбувалася в знаменитих словах казкового Алі-баби: «Сім-сім, відкрийся!». Насіння плоске, маленьке (в 100 г продукту міститься до 500 штук), але дуже поживне. далее »

Китайський ліхтарик

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я.
Ви, мабуть, неодноразово зустрічали на клумбах яскраво-помаранчеві бутони, що нагадують за формою китайський ліхтарик. Це декоративний фізаліс, але його сорти  , які їстівні й мають неймовірно корисні властивості.
Назва рослини походить від грецького слова. Плід фізалісу нагадує кульку правильної форми, укладений у своєрідний «ліхтарик» з пелюсток. У народі він має масу й інших назв  земляна журавлина, смарагдова ягода, китайський ліхтарик або ягода, перуанський аґрус. Належать до сімейства пасльонових, поширюється на територіях Кавказу, Болгарії, Середньої Азії та Іраку. далее »

Корінь життя

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я.  Сьогодні нашим гостем буде така рослина як  женьшень.

Женьшень — багаторічна трав’яниста рослина родини аралієвих, налічує 11 видів. Всі вони здавна використовуються як загальнозміцнюючий й тонізуючий засіб, а в народній медицині й для лікування різних захворювань. Кореневище діаметром близько 3 см має сірувато-жовтий колір. Його покрито рубцями, які розташовуються по спіралі. Листя на довгих ніжках складені з п’яти овальних листочків, розташованих на коротких ніжках. Квітконосом є центр листової розетки, на ньому розташовується суцвіття у вигляді парасольки. У женьшеню маленькі квіти, не більше 2 мм, мають таке ж забарвлення, що і головний корінь. Суцвіття представлені 8-10 квітками. далее »

Підсумки фотоакції “Я обираю спорт”

Мигдальний горіх

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я. Горіхи давно відомі як одні з найбільш корисних снеків, особливо мигдаль, про користь та його походження складають багато легенд. Мигдаль звичайний вдає із себе деревце або кущ, плоди якого використовують в кулінарії, для ароматизації й поліпшення кольору напоїв, у фармацевтичній промисловості.

Він має давнє походження. Назву рослини пов’язують з ім’ям прекрасної богині Амігдаліни, якій поклонялися фінікійці. Батьківщиною рослини вважають країни Північної Африки й Кавказ, де і зараз його можна зустріти в дикому вигляді. Мигдаль має три різновиди: гіркий, солодкий і тендітний. далее »

Король фруктів

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я. Сьогодні нашим гостем буде смачний і корисний гранат.

Гранат — вид рослин із роду гранат родини дербенникових з їстівними плодами. Класифікований як ягода, плід граната становить близько 5−12 см в діаметрі. Це червоний, круглий і схожий на червоне яблуко плід зі стеблом у формі квітки. Шкірка граната товста і неїстівна, але всередині є їстівне насіння. Кожне насіння оточене червоним, соковитим і солодким насіннєвим покриттям. далее »

Що їсти навесні?

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я.  Прийшла весна і саме час прокинутися від сплячки і поповнити запаси вітамінів, енергії і радості, витрачені довгою зимою. Тому пропоную список продуктів, які допоможуть знайти бадьорість і весняний настрій.

далее »