Рубрика: Арка новин

Підводний світ та його мешканці

ОкеанУ 1953 році вийшла друком книга французького океанографа Жака-Іва Кусто «Світ мовчання» — найзнаменитіша робота науковця, в якій він описав унікальні результати трирічного вивчення підводного світу.

Тож, пропонуємо до Вашої уваги книги на морську тематику.

Океан Океан Океан Океан Океан

У 1637 році відбулася тюльпаноманія в Нідерландах

  Тюльпаноманією або тюльпанним божевіллям називають короткий період в історії Нідерландів Золотої доби, коли цибулини тюльпанів стали предметом спекуляцій. далее »

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Сьогодні вся планета сумує за загиблими та шанує живих, згадуючи про жертви Голокосту. далее »

Всесвітній день снігу

Всесвітній день снігуЗасновником Дня снігу виступила в 2011-му році Міжнародна федерація лижного спорту (FIS). На 2012-й рік уже було заплановано низку щорічних заходів, присвячених цій знаменній події. далее »

Всеукраїнський день пам’яті “кіборгів”

Всеукраїнський день пам’яті "кіборгів" В Україні сьогодні відзначають День пам’яті захисників Донецького аеропорту. далее »

День Льодовара

День ЛьодовараНапевно, мало хто знає, що то за люди – льодовари. А вже про те, що існує їхнє професійне свято – День Льодовара, що відзначається щороку 16 січня, взагалі ніхто, крім їх самих, не здогадується. далее »

50 років від дня народження Ніки Ініної

Ініна НікаНародилася 12 січня 1972 року в Чехословаччині в родині викладачів. До 2007 року мешкала в Луганску, де викладала в Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля. Кандидат економічних наук. далее »

425 років від дня народження Петра Могили

Петро МогилаНародився 10 січня 1597 р. в Молдавії. Походив зі знатного молдавського роду. Навчався у Львівській братській школі, слухав лекції в університетах Західної Європи, служив у польському війську. Згодом прибув до Києво-Печерського монастиря, де 1627 р. його обрали архімандритом. далее »

21.12 − День народження кросворду

День народження кросворду

Щорічно 21 грудня світ відзначає День народження кросворду. Батьком цієї захоплюючої гри став газетяр з Нью-Йорку – англієць за походженням Артур Вінн.

На прохання видання “New York Word” у 1913 році він вигадав нову гру, яка мала б зацікавити якомога більше читачів найрізноманітніших професій, статусів та інтересів.

Містер Вінн застосував  у цьому завданні абсолютно новий підхід – склавши слова у вигляді смужок (з клітинок), які  перетиналися між собою доповнюючи одне одного, немов пазл – “cross-word puzzle”.

Багато людей складають кросворди по всьому світу, та найвідомішими з них стали автори найбільших кросвордів:

далее »

120 років від дня народження Уолта Діснея

ДіснейВолт Дісней народився 5 грудня 1901 в Чикаго. У 14 років підробляв як газетоноша. Під час Першої світової війни Дісней рік прослужив за кермом санітарної машини Міжнародного Червоного Хреста у Франції. далее »