Рубрика: Краєзнайка

Людмила Чижова «Нема від сонечка тепліше, нема від матінки миліше»

Друзі! Вітаємо вас з міжнародним святом – Днем рідної мови! І з цієї нагоди пропонуємо вам послухати цикл літературних етюдів Людмили Чижової з її майбутньої книги “Мамину пісню серцем співаю”.
Отже, етюд перший!

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій 80-річний ювілей відзначає відомий миколаївський поет і бард, автор багатьох прекрасних віршів і пісень про Миколаїв В’ячеслав Тимофійович Качурін.

Колектив бібліотеки і юні читачі від чистого серця вітають Вас, В’ячеславе Тимофійовичу, з ювілеєм і зичать Вам міцного здоров’я, миру, любові, натхнення, поетичних фантазій, творчих планів, нових віршів і пісень та зустрічей у нашій бібліотеці!

До ювілею В’ячеслава Качуріна Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна підготувала біобібліографічну пам’ятку «Безмежний світ творчості В’ячеслава Качуріна». У виданні представлена його біографія, бібліографія творів та література про життя і творчість.

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій 80-річний ювілей відзначає наш земляк, український дитячий письменник Анатолій Леонтійович Качан. Його творчість відома кожному українському школяреві. Він є автором багатьох поетичних збірок. Його поезія ніби дихає степом, морем і дитинством.

Колектив бібліотеки і юні читачі від чистого серця вітають Вас, Анатолію Леонтійовичу, з ювілеєм і зичать Вам міцного здоров’я  та великого щастя, миру та радості, гарного настрою та невичерпної енергії, творчого довголіття та натхнення, нових книг та зустрічей у нашій бібліотеці!

Мовні дива Анатолія Качана

А ти знаєш, що…

Розпорядженням Миколаївської обласної ради від 22 листопада 2021 року миколаївську поетесу Голубкову Катерину Олександрівну нагороджено відзнакою «За заслуги перед Миколаївщиною» ІІ ступеня. Вона є автором збірок «Акварели» (1973), «Звездный корабль» (1980), «По праву любви» (1984), «День летящий» (1987), «Звезда в колодце» (2006). Багато її віршів присвячено нашому місту.

Катерина Олександрівна більше 10 років керувала літературною студією «Секрет» при Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна.

Колектив бібліотеки і юні читачі від щирого серця вітають Вас, Катерино Олександрівно, з отриманням цієї нагороди! Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної життєвої наснаги, безхмарного щастя, мирного неба і всього самого найкращого.

А ти знаєш, що…

23 листопада виповнюється 60 років від дня народження письменниці та художниці Ірини Іванівни Грунської. Вона є автором книг «Тимоня», «Сказки летнего сада», «Сказки Чайной ложки», «День рождения в Николаеве», «Однажды в Николаеве», «С ветром за руку». Її казки для дітей та дорос­лих про вічні людські цінності напрочуд світлі, зворушливі, веселі, повчальні, яскраві і захоплюючі. Чудовим доповненням до кожного видання є ілюстрації самої авторки. Вони такі ж прекрасні, як і її твори.

 

Колектив бібліотеки і юні читачі сердечно вітають Ірину Іванівну з Днем народження і зичать їй міцного здоров’я, великого щастя, добра, благополуччя, творчого натхнення, та з нетерпінням чекають нових книг і зустрічей в нашій бібліотеці.

 

Рідне місто Миколаїв очима художників

Запрошуємо всіх охочих поринути у дивовижний світ живопису, поглянути на наш Миколаїв через призму авторського бачення художників. На вас чекає «прогулянка» містом з-понад 230-літньою історією. У своїх роботах живописці зробили спробу зберегти для майбутнього історію і сучасність Миколаєва. До вашої уваги електронна виставка «Рідне  місто  Миколаїв  очима  художників». Приємних переглядів!

 

А ти знаєш, що…

7 листопада 2021 року виповнюється 85 років від дня народження Миколи Степановича Вінграновського – нашого земляка, класика української літератури, видатного поета, письменника-шістдесятника, актора, режисера, кіносценариста, уродженця м. Первомайська на Миколаївщині.

До ювілею Миколи Вінграновського МОБД ім. В. О. Лягіна підготувала електронний плакат.

 

 

А ти знаєш, що…

5 листопада виповнюється 75 років від дня народження Катерини Олександрівни Голубкової, миколаївської поетеси, городянина року (1996) в номінації «Мистецтво». Вона є автором збірок «Акварели» (1973), «Звездный корабль» (1980), «По праву любви» (1984), «День летящий» (1987), «Звезда в колодце» (2006). Багато віршів присвятила нашому місту.

Катерина Олександрівна більше 10 років керувала літературною студією «Секрет» при Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна.

Колектив бібліотеки і юні читачі від щирого серця вітають Вас, Катерино Олександрівно, з Днем ​​народження! Щиро бажаємо міцного здоров’я, невичерпної життєвої наснаги, добра, благополуччя, щастя Вам і Вашій родині.

далее »

А ти знаєш, що…

22 серпня свій день народження відзначає відома миколаївська поетеса і прозаїк, великий друг дітвори і нашої бібліотеки – Людмила Яківна Чижова.

Колектив бібліотеки і юні читачі щиросердно вітають Людмилу Яківну із днем народження! Щиро зичать Вам міцного здоров’я, невичерпної життєвої наснаги, добра, яскравих подій, незабутніх вражень, безмежної енергії та натхнення у ваших літературних справах. Хай щастя та мир зігрівають вашу оселю.

До зустрічі в нашій бібліотеці.