Мигдальний горіх

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я. Горіхи давно відомі як одні з найбільш корисних снеків, особливо мигдаль, про користь та його походження складають багато легенд. Мигдаль звичайний вдає із себе деревце або кущ, плоди якого використовують в кулінарії, для ароматизації й поліпшення кольору напоїв, у фармацевтичній промисловості.

Він має давнє походження. Назву рослини пов’язують з ім’ям прекрасної богині Амігдаліни, якій поклонялися фінікійці. Батьківщиною рослини вважають країни Північної Африки й Кавказ, де і зараз його можна зустріти в дикому вигляді. Мигдаль має три різновиди: гіркий, солодкий і тендітний.

Походження солодкого мигдалю греки пов’язують з легендою про кохання красивої дівчини Фелліди до Демофонта. Під час їх тривалої розлуки дівчина перетворилася в засохле мигдальне дерево. Повернувшись на батьківщину, Демофонт довго оплакував свою кохану. Боги зглянулися над ним, і коли він обійняв засохле дерево, воно ожило, розпустивши листя і зацвіло чудовими квітами. А походження гіркого мигдалю пов’язують з трагічною смертю дочки Мідаса. Гіркий мигдаль виріс на тому місці, де вона ударом кинджала пронизала своє серце після повідомлення про смерть чоловіка.

Користь для здоров’я.

Мигдаль (який насправді відноситься до насіння, а не до горіхів) багатий поживними речовинами. Він вважається прекрасним джерелом кальцію, заліза, магнію, фосфору і калію. У ньому багато вітамін групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В9), а також токоферолу (вітаміну Е). Мигдаль корисний для серця і судин, бо він містить безліч ненасичених жирів, амінокислот і мінералів. Цей продукт здатний принести організму багато вітамінів, що цілюще впливають на різні відділи тіла. Мигдальний горіх здатний захищати клітини від старіння й очищати організм від шкідливих елементів.

Користь мигдалю  при регулярному вживанні полягає в: виведенні з нирок піску і жовчі; стабілізації функціонування життєво важливого органу – печінки; очищенню крові. Деякі дослідження і багатовіковий досвід предків допомогли дізнатися, що мигдальний горіх, користь якого істотна для кожної людини, є натуральним анальгетиком і здатний допомогти при судомах.

Існують ще такі корисні властивості кісточки, як: поліпшення мозкових функцій; допомога в боротьбі з безсонням; зміцнення імунної системи; забезпечення бадьорості й сили; полегшення важкого стану при бронхіальній астмі, а також пневмонії. Мигдальне молоко (отримується з перетертих кісточок разом з водою) позбавляє від печії, а також додатково показує високу ефективність як профілактичний засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Багато хто вважає, що користь мигдалю не до кінця оцінена. Так, кісточка допомагає людям, які мають залежність від куріння, знизити рівень кислотності в шлунку, що ефективно діє при наявності гастриту або виразок.

Шкода та протипоказання.

Попри безліч позитивних сторін рослини мигдаль, горіх має низку недоліків. При переїданні цього продукту у людини можуть з’являтися негативні реакції, небезпечні для здоров’я. Також може бути індивідуальна нестерпність та алергія. Якщо переїсти мигдаль, властивості якого описані вище, то існує ризик розвитку: метеоризму; діареї; головного болю. Не рекомендується приймання цього горіха в великих кількостях особам, які страждають від проблем з нервовою системою і серцем. Не варто їсти незрілі плоди, бо існує ймовірність отруєння. Шкода мигдалю в цьому випадку викличе велика концентрація ціанідів.

Бажаю вам міцного здоров’я і  до нових зустрічей!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.