Рубрика: Хіт-книга

Мандруємо світом книг під вітрилами УІК.

     Ментен, Тоска.  Мій братик мумія і сфінкс Шакаби [Текст]  : [повість : для дітей серед. шк. віку] / Т. Ментен ; пер. з нідерландської І. Коваль ; худож. Е. Гейс. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. – 304 с.

Думмі приймає рішення: якщо він ніколи не виросте і не буде фараоном, то принаймні стане таким самим знаменитим, як його тато. Впевнений у своїх силах, він готується взяти участь у дуже особливому конкурсі… Тим часом у Хооса свої плани. Десь на земній кулі знаходиться могутня статуетка сфінкса Шакаби. Можливо, цей сфінкс зможе вилікувати Думмі! Хоос будь що має його знайти. Але де ж його шукати? Какамба… хоч не на морському дні?!

Книжковим світом під вітрилами УІК.

Руменко, Тетяна.  Магічна зброя панчохоїдів [Текст]  : повість : для серед. шк. віку / Т. Руменко ; худож. А. Шавлач. – Київ : ВЦ “Академія”, 2019. – 96 с.

У дивовижному панчоховому світі живуть охоронці дитячих снів, які проганяють від дітей усе жахливе. Аж ось сталася біда – зла Павучиха викрала чарівну Голку, якою шиють панчохоїдів, і тепер їхній світ занепадає. Їм дедалі важче оберігати дітей від поганих снів. А найгірше те, що панчоховому і людському світам загрожує страшна війна. Вже лунають перші вибухи і постріли, від яких одинадцятилітній Ілля змушений переховуватися в тітки, адже його батьки рятують поранених. Ілля – особливий хлопчик. Він оволодів панчоховою магією, щоб перемогти ворогів, не дати їм знищити людський і панчоховий світи. Йому довелося відчайдушно битися з підступною Павучихою та страшними монстрами. І завжди поруч з ним були Хроп, Гамс, Тіна, дідусь Глуздозшит, бабуся Оксамитка. Панчохоїди перемогли, Ілля відібрав чарівну Голку в Павучихи. Та не все так просто – монстр утік, небезпека ще чигає на людей і панчохоїдів.

Український інститут книги запрошує у подорож світом книжок.

    Леонард, М. Г.  Королева жуків [Текст]  : повість : для дітей серед. шк. віку / М. Г. Леонард ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; іл. Julia Sarda. – Харків : Ранок, 2020. – 320 с. : іл. ; 21 см. – (Битва жуків)

До вашої уваги продовження історії про хлопчика-жука! Нарешті вчений Бартолом’ю Каттл повертається додому… Трійко дітей знайомлять його із жуками, та, замість радіти, чоловік попереджає сина та його друзів про небезпеку. Тим часом стає відомо про зникнення 16-річного Спенсера Кріпса, який працював у лабораторіях «Каттер». Викрадення лаборанта замасковане під трагічну загибель. А ще Лукреція Каттер — уперше в історії Кінопремії — вирішує створити одяг для номінанток, серед яких — її дочка Новак… І знову Даркус, Бертольт і Віргінія починають власне розслідування. Діти заінтриговані таємничим зникненням юного Кріпса. До того ж, їх цікавить, як це пов’язано із забутим «Проектом Фабр» та що приховує Лукреція Каттер за вишуканими сукнями.

Український інститут книги запрошує у подорож світом книжок.

  Леонард, М. Г.  Хлопчик-жук [Текст]  : повість : для дітей серед. шк. віку / М. Г. Леонард ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; іл. Julia Sarda. – Харків : Ранок, 2019. – 304 с. : іл. ; 21 см. – (Битва жуків)

Як можна пояснити загадкове зникнення вченого Бартолом’ю Каттла з Музею природознавства? Слідство заходить у глухий кут, аж поки до справи не береться тринадцятирічний син ученого на ім’я Даркус. Разом із дядьком Максиміліаном та новими друзями, Віргінією й Бертольтом, хлопчик розпочинає власне розслідування. Аж тут він несподівано знаходить біля смітника картонну коробку, а в ній — дивного жука, що начебто розуміє нового знайомого, зовсім як людина… Але ж не можна бути спорідненою душею з жуком… чи можна? І чому зниклий тато ніколи не розповідав, що все життя захоплювався жуками й навіть був одним із авторів давно забутого «Проекту Фабр»? Питань стає дедалі більше, тоді як сам хлопчик опиняється у справжній небезпеці…

Книжковим світом під вітрилами УІК.

       Чернінька, Юлія. Лицар Смарагдієвого ордену. Дніпроленд [Текст]  : [казкова повість : для мол. та серед. шк. віку]. Кн. 3 / Ю. Чернінька ; худож. О. В. Чичик. – Київ : КМ-БУКС, 2021. – 224 с.

Серйозний збій у міжсвітовій системі координат спричинив до утворення на перетині славетних рік — Дніпра й Тисорії загадкового Порталу, в якому мимоволі почали пропадати жителі Києва й Люмберна. Щоб усунути причину збою, треба проникнути в загадковий світ невідомого Дніпроленду й поновити порядок між світами. Зробити це до снаги тільки Лицареві Смарагдієвого ордену. Нова історія не обійдеться без улюбленця всіх читачів серії котика Вовка-Славка. А ще з’явиться нова птахогероїня

Відкриваємо нові світи з Українським інститутом книги…

     Рус, Анна.  Аптека ароматов. Таємниця старовинних флаконів [Текст]  : роман : для дітей серед. та ст. шк. віку / А. Рус ; пер. з нім. Д. Тварковський ; худож. К. Карас. – Дніпро : Nasha idea, 2021. – 264 с.

На старій віллі відчувається якийсь дивний аромат, нібито пахне тисячами речей одночасно. Це перше, що помітила Люці у своєму новому домі. Проте ці запахи ні про що їй не говорять, а ключ, який вона знайшла під дошкою дерев’яної підлоги, не підходить до жодного замка…Чи приховує вілла якісь секрети? Разом зі своїм молодшим братиком Бенно і Матсом, новим другом, який мешкає по сусідству, Люці розпочинає пошуки. Нарешті вони втрапили до потаємного приміщення вілли — і просто не повірили своїм очам! На полицях аж до самої стелі вишикувалися найрізноманітніші колбочки з мерехтливими трунками всіх веселкових барв. Проте в загадкових пляшечках чигають не лише приємні сюрпризи, а й небезпеки. І ще серед них є один флакон, який варто тримати закоркованим вічно…

Відкриваємо нові світи з Українським інститутом книги…

     Бралльє, М.  Останні підлітки на Землі й опівнічний клинок [Текст]  : [повість : для серед. шк. віку] / М. Бралльє ; пер. з англ. А. О. Юрченко ; худож. Д. Холгейт. – Харків : Ранок, 2021. – 304 с.

   Книга 5

З початку зими підліткам ледь-ледь вдалося вижити, особливо Дірку. Однак та пригода неабияк позначилася на хлопцеві. Тепер в його голові постійний шквал думок зомбі! Чи зможе Дірк угамувати це, бо Джека турбує стан друга. Крім того, в постапокаліптичного героя з’явилося нове непорозуміння з власною зброєю — Луїсвільським різаком! Клинок, набувши великою сили, розжарюється в руці. Тепер Джек має знайти спосіб втримувати Різак і приручити його силу! Бо, хай там як, а Режокх Прадавній не чекатиме слушної години.

Відкриваємо нові світи з Українським інститутом книги…

    Бралльє, М.  Останні підлітки на Землі і Космічний Безмір [Текст]  : [повість : для серед. шк. віку] / М. Бралльє ; пер. з англ. А. О. Юрченко ; худож. Д. Холгейт. – Харків : Ранок, 2021. – 272 с.

Книга 4

Перша зима після Апокаліпсиса. Для Джека і його приятелів наступає пора катапульти на санях, грандіозні снігові баталій та святкування Різдва. Але зимова казка стає моторошною, коли лиходійка вдирається на їхню територію. І ця лиходійка — дівчисько Іві Снарк. У першій битві вона здобуває Луїсвільський різак. Джек будь-що-будь поверне його назад. Але це буде не легко. Які випробування чатують на друзів, та для втілення яких планів Іві Снарк знадобився Луїсвільський різак?

Український інститут книги запрошує у подорож світом книжок.

     Рачицкас, Вітаутас. Ніппа вдома. Дівчинка, що любить тата [Текст]  : повість : для дітей серед. шк. віку / В.  Рачицкас ; пер. Д. Чередниченко ; худож. С. Гавриш. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан, 2021. – 144 с. : іл. ; 22 см.

До Ніппиного дому заліз злодій і вкрав флейту. Ніппа затялася знайти злодія. Та це зробити не так просто. Адже несподівано виникають і важливіші справи. Які саме — довідаєтеся у третій, завершальній повісті про дівчинку Ніппу.

Український інститут книги запрошує у подорож світом книжок.

      Рачицкас, Вітаутас.Ніппа хоче додому. Дівчинка, що любить тата [Текст]  : повість : для дітей серед. шк. віку / В.  Рачицкас ; пер. Д. Чередниченко ; худож. С. Гавриш. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан, 2021. –  : іл. ; 22 см.

Розгнівавшись на маму, Ніппа іде з дому. І тут же потрапляє в біду. Переночувавши в подруги, блукає Вільнюсом — правда, маючи дуже чітку мету — поки й попадає в руки торгівців дітьми. Її визволяє ангел-охоронець і велика любов до тата.