Архив за 2020

Пісочне печиво «Новорічне»

Вітаємо тебе, юний кулінар!

Ми продовжуємо відзначати зимові свята, і в нас сьогодні для тебе останній в цьому році рецепт. Це неймовірне печиво змусить тебе по-справжньому відчути смак зими. Його можна приготувати як до Нового Року так і на Різдво.  Занотовуй рецепт… далее »

Зося з вулиці Котячої на канікулах

Тишка, Агнєшка. Зося з вулиці Котячої на канікулах [Текст] : [повість : для дітей серед. шк. віку] / А. Тишка ; пер. з пол. Л. Жекової ; худож. А. Рачинська. – Харків : ВД “Школа”, 2017. – 224 с.

 

 

 

Привіт! Я, Почитайка, пропоную вам третю книгу із серії пригод про дівчинку Зосю, відомої дитячої польської письменниці Агнєшки Тишки. далее »

Ніні Воскресенській – 60!

Ніна Воскресенська (Мацебула Ніна Василівна)  — українська дитяча письменниця.

Народилася 30 грудня 1960 р.  у Києві.

Закінчила Одеський гідрометеорологічний інститут. За фахом — океанолог.

Працювала інженером, програмістом, журналістом, редактором, верстальником, лаборантом у хімічному кабінеті та навіть бетонником третього розряду (в студентському будівельному загоні). Часто доводилося поєднувати кілька спеціальностей. Дипломант Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова-2004» за повість «Володар Країни мрій», 2  місце на Всеукраїнському конкурсі творів для дітей «Золотий лелека» (2007 рік) за твір «Руда ворона», 1  місце на ІV Міжнародному конкурсі «Корнейчуковская премия» у номінації твори для дітей молодшого віку за повість «Інше життя Кассандри Котової» (2016 рік), диплом за своєрідність поетичного мислення VII міжнародного літературного конкурсу творів для дітей та юнацтва «Корнійчуковська премія» за збірку віршів «Кото сапіенси та інші розумні істоти» (2019 р.). Твори друкувалися в дитячих журналах «Професор Крейд», «Пізнайко».

далее »

155 років від дня народження Д. Р. Кіплінга

Джозеф Редьярд Кіплінг (30 грудня 1865, Бомбей — 18 січня 1936, Лондон) — англійський письменник і поет.

Редьярд Кіплінг народився в Бомбеї (Індія) в родині професора місцевої школи мистецтв Джона Локвуда Кіплінга й Аліси (Макдональд) Кіплінг. Дитячі роки, сповнені екзотичних видів і звуків Індії, були дуже щасливими для майбутнього письменника. Але у віці 5 років разом зі своєю сестрою він їде навчатися в Англію. 12 років батьки приміщують його до приватного Девонського училища, щоб він потім мав можливість вступити до престижній військовій академії, проте в академію його не прийняли через короткозорість. У жовтні 1882 року Кіплінг повертається до Індії, де працює журналістом. У вільний час він пише короткі оповідання й вірші, які потім публікуються в газетах разом з репортажами. В середині 80-х років Кіплінг починає подорожувати Азією й США як кореспондент аллахабадської газети «Піонер» (Pioner), з якою він мав контракт на написання подорожніх нарисів. Продажі його творів починають швидко зростати, 1888 і 1889 року видаються 6 книжок з його оповіданнями, які здобули йому славу.

далее »

125 річниця першого у світі кіносеансу

28 грудня 1895 року в Парижі, у Гранд-кафе на бульварі Капуцинів, винахідники кінематографа брати Люм’єри влаштували перший у світі кіносеанс –  представили  широкій публіці перший у світі короткометражний фільм «Прибуття потягу на вокзал Ла Сьота». В той день було продано всього 35 квитків вартістю один франк, зате потім до братів Люм’єрів шикувалися величезні черги бажаючих побачити кіно. Після такого успішного дебюту кінематограф швидко поширився по Європі.

далее »

Останні

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв

Космічні пригоди

Зося з вулиці Котячої йде по сліду

Тишка, Агнєшка. Зося з вулиці Котячої йде по сліду [Текст] : [повість : для дітей серед. шк. віку] / А. Тишка ; пер. з пол. Л. Жекової ; худож. А. Рачинська. – Харків : ВД “Школа”, 2017. – 256 с.

 

 

 

Привіт! Я, Почитайка, пропоную вам другу книгу із серії пригод про дівчинку Зосю, відомої дитячої польської письменниці Агнєшки Тишки.

далее »

Книжкові новинки для старшого шкільного віку

Книжкові новинки для молодшого віку