Архив за 30 Січ 2020

Господиня геркулесова каша

Шановні читачі!

В даний час можна прочитати велику кількість статей, які описують, наскільки геркулесова каша корисна для здоров’я. Для того, щоб точно знати в чому полягає користь геркулесовой каші, давайте розберемося, чи так корисний геркулес, як його описують.

Що таке геркулес?

Овес був популярний досить давно. Ще древні римляни і греки використовували його для годування худоби, а ось включати в особистий раціон харчування овес не поспішали. І тільки в Шотландії в 13 столітті стали готувати юшки з вівсяних зерен з додаванням м’яса, овочів і зелені. Згодом ця юшка і перетворилася в геркулесовую кашу, і поширилася далеко за межами туманного Альбіону. У 1877 році відома в ті часи фірма Quaker Oat Company стала застосовувати технологію різання рухомого шару вівса в створенні пластівців з вівсянки. Саме цей рік можна вважати датою становлення геркулесу в тому вигляді, яким ми його зараз використовуємо.

далее »

Справа честі. Справа № 5

Есаулов, О. Ю. Справа честі. Справа № 5 [Текст] : [повість : для мол. та серед. шк. віку] / О. Ю. Есаулов ; пер. з рос. Т. Кохановської ; ред. Н. Брискіна ; оформ О. Ваніфатової та Ф. Сергєєва. – Вінниця : Теза ; Харків : Фоліо, 2015. – 160 с

Привіт! З вами знову я – Почитайка! Пропоную вам нову оповідь про неймовірні, захопливі  пригоди юних детективів!

Справа № 5 – Справа честі. далее »