125 річниця першого у світі кіносеансу

28 грудня 1895 року в Парижі, у Гранд-кафе на бульварі Капуцинів, винахідники кінематографа брати Люм’єри влаштували перший у світі кіносеанс –  представили  широкій публіці перший у світі короткометражний фільм «Прибуття потягу на вокзал Ла Сьота». В той день було продано всього 35 квитків вартістю один франк, зате потім до братів Люм’єрів шикувалися величезні черги бажаючих побачити кіно. Після такого успішного дебюту кінематограф швидко поширився по Європі.

Брати народилися у французькому місті Безансон у родині художника. Творча атмосфера з дитинства оточувала хлопчиків. Їхній талановитий батько не тільки малював картини, а також захоплювався мистецтвом фотографії, і володів фабрикою з виготовлення фотопластинок.

Згодом там, після закінчення технічної школи, працював молодший Луї. Улюблена справа з головою поглинула хлопця, особливий інтерес він виявляв до світлової проекції “рухомих фотографій”. Саме Луї захоплювався технічною стороною кінематографу і винахідництвом, в той час як його братові, Огюсту, цікавішими були організаторські і менеджерські обов’язки.

Якось батько подарував синам кінетоскоп з рухомими картинками, винайдений Томасом Едісоном. І надихнув хлопців зібрати свій апарат, який би “випускав картинки з коробки”. Брати дуже сильно захопилися цим заняттям, присвячуючи йому весь свій вільний час. І, врешті-решт, вони досягли мети. Свій пристрій назвали “сінематограф”. Головним винахідником був Луї Люм’єр, а Огюст допомагав йому, в основному, грошима. Таким чином, кожен з них по-своєму вкладався в розробку сінематографа.

Рубрика: Арка новин
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.