Архив за Лютий 2020

Державна справа. Справа № 9

Есаулов, О.Ю. Державна справа. Справа № 9 [Текст] : [повість : для мол. та серед. шк. віку] / О. Ю. Есаулов ; пер. з рос. С. Андрійовича ; ред. С. Дерманський. – Вінниця : Теза, 2016. – 154 с.

Привіт! З вами знову я – Почитайка! Пропоную вам наступну справу №9!

Справа № 9 – Державна справа. далее »

7 корисних продуктів для організму

№1 ЧЕРВОНИЙ БУРЯК

Це «чистильник» організму №1. По-перше, він містить клітковину, фосфор, мідь, вітамін С і ряд органічних кислот, які покращують «рух» їжі і знищує «погані» гнильні бактерії у кишечнику. По-друге, в її склад входить липотропна речовина «бетаїн», яка змушує печінку краще позбавлятися від токсинів. А, по-третє, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти (створюється більше нових клітин) і кварцу (поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів).

Як вживати: варену, з борщем, в салаті, у вигляді відвару або соку.

далее »

Салат з моркви і банана

Привіт, юний кулінар!

Вітаємо тебе на нашій корисній кулінарній сторінці. Чи може бути корисна їжа смачною? Звичайно! Ми тобі це доведемо. Записуй рецепт смачного вітамінного салату.

далее »

Полювання на мамонтів. Справа № 8

Есаулов, О. Ю. Полювання на мамонтів. Справа № 8 [Текст] : [повість : для мол. та серед. шк. віку] / О. Ю. Есаулов ; пер. з рос. С. Андрійовича. – Вінниця : Теза, 2016. – 154 с.

Привіт! З вами знову я – Почитайка! Пропоную вам нову оповідь про неймовірні, захопливі  пригоди юних детективів!

Справа № 8 – Полювання на мамонтів. далее »

У полоні телевізору

Які б предмети ви замовили доброму чарівникові, якби опинилися на безлюдному острові, щоб ваше життя було цікавим і ненудним? Як ви думаєте, що відповіли на це питання всі до єдиного школярі одного з класів, де проводилося це анкетування кілька років тому?

Правильно, телевізор. А зараз, можливо, назвали б ноутбук, планшет, смартфон. Все це міцно увійшло в наше життя.

Давайте розберемося, який вплив має наш улюблений телевізор на наше фізичне здоров’я і психологічний стан.

далее »

Диво від Р. Дж. Паласіо

Жіноча справа. Справа № 7

Есаулов, О. Ю. Жіноча справа. Справа № 7 [Текст] : [повість : для мол. та серед. шк. віку] / О. Ю. Есаулов ; пер. з рос. С. Андрійовича ; оформ. С. Єрко та О. Ваніфатової ; ред. С. Дерманський. – Вінниця : Теза ; Харків : Фоліо, 2015. – 160 с.

Вітаю вас, мої юні друзі! Я, Почитайка, пропоную вам продовжити знайомитися з серією неперевершених детективів від Олександра Есаулова!

Справа № 7 – Жіноча справа. далее »

Моя вулиця

Комп’ютерне рабство

Шановні читачі!

Я вирішив статтю сьогоднішнього тижня присвятити небезпекам, які можуть нас наздогнати при користуванні комп’ютером. Так, саме користування комп’ютером для дитини може нести і небезпеку, а не тільки користь. Про користь роботи з комп’ютером ми всі знаємо, а ось які небезпеки він може нести, не знаємо. З світової комп’ютеризацією, інформатизацією суспільства з’явилося таке явище, як комп’ютерна залежність, про яку і піде сьогодні мова.

 

далее »

11 лютого – День безпечного інтернету

Пропонуємо вам, шановні читачі і користувачі, перевірити, чи добре ви знаєте, як користуватися інтернетом, щоб отримати користь і задоволення і не втрапити в халепу за допомогою цієї вікторини