Архив автора

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій 80-річний ювілей відзначає відомий миколаївський поет і бард, автор багатьох прекрасних віршів і пісень про Миколаїв В’ячеслав Тимофійович Качурін.

Колектив бібліотеки і юні читачі від чистого серця вітають Вас, В’ячеславе Тимофійовичу, з ювілеєм і зичать Вам міцного здоров’я, миру, любові, натхнення, поетичних фантазій, творчих планів, нових віршів і пісень та зустрічей у нашій бібліотеці!

До ювілею В’ячеслава Качуріна Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна підготувала біобібліографічну пам’ятку «Безмежний світ творчості В’ячеслава Качуріна». У виданні представлена його біографія, бібліографія творів та література про життя і творчість.

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій 80-річний ювілей відзначає наш земляк, український дитячий письменник Анатолій Леонтійович Качан. Його творчість відома кожному українському школяреві. Він є автором багатьох поетичних збірок. Його поезія ніби дихає степом, морем і дитинством.

Колектив бібліотеки і юні читачі від чистого серця вітають Вас, Анатолію Леонтійовичу, з ювілеєм і зичать Вам міцного здоров’я  та великого щастя, миру та радості, гарного настрою та невичерпної енергії, творчого довголіття та натхнення, нових книг та зустрічей у нашій бібліотеці!

Крампети

Привіт, юний кулінар!

А чи знаєш ти, що таке “крампети“? Ні? Цей смаколик полюбляють північнополюсні  ельфи – герої книги Тома Флетчера “Різдвозавр”.

“…Цілісінький ранок вони прокладали тунелі, а в перервах поїдали крампети та пили чай і вже почали задумуватися про обід (попри свій маленький зріст північнополюсні ельфи були вічно голодні).” – Боюсь, від крампетів не залишилось і сліду! – сказав Паросток. – Ходімо, бо не втерплю до обіду. Але Носатик не чув. Носатик був у довгому тунелі, який він проробив у льоді останні дві години…”

Тож, якщо ви бажаєте дізнатися, який цей смаколик на смак, радимо познайомитися з секретним рецептом….

далее »

Індичка від Скруджа

Привіт, юний кулінар!

Ти, напевно, чув історію, яка сталася з героєм твору Чарльза Дікенса “Різдвяна пісня у прозі : святовечірнє оповідання з привидами”. Головний герой твору — власник торгової спілки «Скрудж і Марлі». Скрудж — дуже скупа і жорстока людина. «Через холод у душі і вся постать його немов заморозилася: ніс загострився, щоки зморщились, хода стала скутою, очі почервоніли, тонкі губи посиніли, а голос, хитрий та прикрий, скрипів». Люди боялися і не любили його, Скрудж не поважав Свята, вважав це нісенітницею, не вмів радіти. Увечері напередодні Різдва він образив племінника, вилаяв свого працівника. А вночі в його будинку з’явився привид його товариша і колишнього компаньйона Марлі, який помер кілька років тому. Привид Марлі розповів, як він тепер розкаюється і страждає через те, що не робив добрих справ за життя. І пообіцяв, що Скрудж вночі зустрінеться з Духом Минулого, Духом Теперішнього та Духом Майбутнього Різдва. Подорож Скруджа у своє дитинство, в теперішнє та майбутнє допомогли йому багато чого зрозуміти. Це так вплинуло на нього, що він зробився зовсім іншою людиною: давав щедрі пожертви бідним, допоміг сім’ї клерка Боба Кретчета, привітно ставився до племінника — сина улюбленої сестри Фанні.

далее »

А ти знаєш, що…

Розпорядженням Миколаївської обласної ради від 22 листопада 2021 року миколаївську поетесу Голубкову Катерину Олександрівну нагороджено відзнакою «За заслуги перед Миколаївщиною» ІІ ступеня. Вона є автором збірок «Акварели» (1973), «Звездный корабль» (1980), «По праву любви» (1984), «День летящий» (1987), «Звезда в колодце» (2006). Багато її віршів присвячено нашому місту.

Катерина Олександрівна більше 10 років керувала літературною студією «Секрет» при Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна.

Колектив бібліотеки і юні читачі від щирого серця вітають Вас, Катерино Олександрівно, з отриманням цієї нагороди! Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної життєвої наснаги, безхмарного щастя, мирного неба і всього самого найкращого.

Чудернацькі пончики з джемом від Джорджа Кабінса

Привіт, юний кулінар.

Минулого разу ми вже познайомили тебе з героями книги Джонатана Страуда “Локвуд і Ко”. Сьогодні пропонуємо продовжити знайомитись із ними і переглянути рецепт пончиків…

“І справді, з кухні повернувся Джордж, несучи тацю з чай­ним сервізом, якого я ніколи раніше не бачила. Чашечки з білосніжної порцеляни, розписаної рожевими квіточками, були такі маленькі й крихкі, що здавалось, ніби їх можна роз­трощити першим-ліпшим дотиком вуст. Цей чудовий ефект трохи псувала купка пончиків з джемом, що громадилася поряд на тарілці.

– Дякую, Джордж, — сказав Локвуд. — Постав це сюди.

Джордж поставив тацю на стіл, налив усім чаю й запропонував пончиків. Усі відмовились: тоді він витяг із самого низу купки найбільший пончик, поклав його на тарілочку — і, задоволено зітхнувши, сів біля мене.” 

Дж. Страуд «Агенція “Локвуд і Ко”. Сходи, що кричать. Книга 1». далее »

А ти знаєш, що…

23 листопада виповнюється 60 років від дня народження письменниці та художниці Ірини Іванівни Грунської. Вона є автором книг «Тимоня», «Сказки летнего сада», «Сказки Чайной ложки», «День рождения в Николаеве», «Однажды в Николаеве», «С ветром за руку». Її казки для дітей та дорос­лих про вічні людські цінності напрочуд світлі, зворушливі, веселі, повчальні, яскраві і захоплюючі. Чудовим доповненням до кожного видання є ілюстрації самої авторки. Вони такі ж прекрасні, як і її твори.

 

Колектив бібліотеки і юні читачі сердечно вітають Ірину Іванівну з Днем народження і зичать їй міцного здоров’я, великого щастя, добра, благополуччя, творчого натхнення, та з нетерпінням чекають нових книг і зустрічей в нашій бібліотеці.

 

Рідне місто Миколаїв очима художників

Запрошуємо всіх охочих поринути у дивовижний світ живопису, поглянути на наш Миколаїв через призму авторського бачення художників. На вас чекає «прогулянка» містом з-понад 230-літньою історією. У своїх роботах живописці зробили спробу зберегти для майбутнього історію і сучасність Миколаєва. До вашої уваги електронна виставка «Рідне  місто  Миколаїв  очима  художників». Приємних переглядів!

 

Сніданок від Локвуда і Ко

Привіт, юний кулінар!

Чи доводилось тобі чути про парапсихологічні агенції? А про те, що з привидами можуть справитися лише діти і підлітки? Ні? Тоді тобі просто необхідно прочитати неймовірну захопливу серію книг від Джорджа Страуда “Локвуд і Ко”.

Книга занурює нас у світ магічного Лондона, який зіткнувся з Проблемою, привидами, які не дають спокою мешканцям магічної Великої Британії. Спеціальні агенції з усування Проблеми ведуть боротьбу з привидами. Одним з таких підприємств є агенція Локвуд & К°. На чолі неї стоїть дивакуватий Ентоні Локвуд, а його заступником є книжковий черв’як, Джордж Кабінс. Одного разу до них на співбесіду приходить Люсі Карлайл, юна, талановита і відважна дівчинка. Люсі має надзвичайно гострий слух — може визначити історію власника того чи іншого предмету просто добре прислухавшись. Локвуд вирішив взяти Люсі на роботу…. далее »

А ти знаєш, що…

7 листопада 2021 року виповнюється 85 років від дня народження Миколи Степановича Вінграновського – нашого земляка, класика української літератури, видатного поета, письменника-шістдесятника, актора, режисера, кіносценариста, уродженця м. Первомайська на Миколаївщині.

До ювілею Миколи Вінграновського МОБД ім. В. О. Лягіна підготувала електронний плакат.