Вітаємо тебе, юний кулінар!
Ми продовжуємо відзначати зимові свята, і в нас сьогодні для тебе останній в цьому році рецепт. Це неймовірне печиво змусить тебе по-справжньому відчути смак зими. Його можна приготувати як до Нового Року так і на Різдво. Занотовуй рецепт…
Пісочне печиво «Новорічне»
Тобі знадобиться:
- вершкове масло – 100 граммів;
- борошно – 200 граммів;
- яйця – 1 штука;
- цукор – 150 граммів;
- розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
- сіль – дрібка
- олія для змазування дека
Для глазурі:
- білок 1 яйця
- цукрова пудра – 250 граммів;
- какао – 2 столові ложки;
кондитерська посипка для оздоблення
Додай до цієї маси сіль, розпушувач, яйце і просіяне борошно. Виміси тісто і залиште його на 30-40 хвилин.
Тісто розкатай товщиною 4-5 мм. За допомогою формочки виріж з тіста печиво.
Деко вистели пергаментом і змасти олією. Виклади печиво на деко, злегка проколи виделкою, щоб воно не здулося.
Випікайте в духовці при температурі 250 °C 7 хвилин.
Приготуй глазур. Білки змішай з цукровою пудрою. Отриману глазур розділи навпіл. В одну частину додай какао, перемішайте.
На печиво нанеси глазур, посип кондитерською посипкою.
Залишити відповідь