Комп’ютерне рабство

Шановні читачі!

Я вирішив статтю сьогоднішнього тижня присвятити небезпекам, які можуть нас наздогнати при користуванні комп’ютером. Так, саме користування комп’ютером для дитини може нести і небезпеку, а не тільки користь. Про користь роботи з комп’ютером ми всі знаємо, а ось які небезпеки він може нести, не знаємо. З світової комп’ютеризацією, інформатизацією суспільства з’явилося таке явище, як комп’ютерна залежність, про яку і піде сьогодні мова.

 

Люди, які часто користуються комп’ютером, звертаються до лікарів з певними скаргами: наприклад, мігрень, проблеми зі сном, болі в попереку, зап’ястях, пальцях, облисіння, почервоніння шкіри і т.д. Після довгих досліджень вчені прийшли до висновку, що такі проблеми у користувачів виникають не тільки від комп’ютера, але і від порушення техніки безпеки при його використанні.

Сучасні батьки купують своїм дітям комп’ютер, щоб уберегти їх від небезпек вулиці, але в інтернеті дітей чекає не менше загроз, ніж на вулиці. Вченими доведено, що Інтернет і комп’ютерні ігри викликають серйозне звикання, яке дуже схоже на такі звикання, до яких батьки б не захотіли привчати своїх дітей – наркотична залежність. Наслідки такого звикання сумні, дитини перестає цікавити реальне життя і діти з швидко збудливою психікою стають можливими порушниками закону.

Дитина, яка проводить багато часу в інтернет реальності, все менше і менше проводить часу з батьками, у нього зменшується кількість друзів, посилюється почуття самотності і як наслідок – депресія. Поняття «комп’ютерна залежність» з’явилося ще в 1990 році. Більшість психологів вважають, що «комп’ютерна залежність» є моральною формою «наркоманії», яку викликають технічні засоби. Основна особливість цієї залежності в тому, що комп’ютер починає контролювати людину. Через деякий час залежну дитину перестає цікавити результат гри, а тільки сам процес, в ході якого він не в змозі контролювати час, проведений в грі.

Ознаки «комп’ютерної залежності»

– Дитина приймає їжу, сидячи за комп’ютером;

– Єдине захоплення дитини – комп’ютерні ігри;

– Дитина віддає перевагу грі;

– Масові пропуски школи, часте відвідування комп’ютерних клубів;

– Дитина починає себе представляти героєм гри, в яку грає.

– Більшу частину вільного часу дитина проводить в іграх, а не в спілкуванні з батьками, однолітками;

– Дитина не знає, чим заповнити свій вільний час, якщо комп’ютер віддали в ремонт;

– Конфлікти з батьками в разі обмеження ігрового часу.

Сподіваюся, що в списку ознак «комп’ютерної залежності» ви не впізнали себе. Якщо хоч один з них вам підходить, то варто задуматися над тим, що потрібно позбутися від цієї залежності. Машини не повинні контролювати людей. На цьому я з вами прощаюся, до нових зустрічей!

Рубрика: Здоров'я - INFO
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.