Архив за 18 Січ 2021

Едгар Аллан По

Едгар Аллан По — американський поет, прозаїк, критик, редактор, один з перших професійних письменників США, який жив винятково літературною працею, який знав славу й популярність, але якого не відразу зрозуміли й оцінували на батьківщині.

Едгар По народився у Бостоні 19 січня 1809 року в родині акторів. Походив з давнього ірландського роду. Цей рік був зоряним в історичному календарі: народилися поети Елізабет Баррет-Баррет (Броунінг), Альфред Теннісон, Чарльз Дарвін, Шопен, Мендельсон, Лінкольн, Гладстон, двома місяцями пізніше народився близький за духом Едгару По Гоголь, найфантастичніший з російських письменників. Коли Едгару було лише два роки, його мати й батько майже одночасно померли від чахотки, залишивши трьох дітей. Едгара всиновив багатий шотландський купець з Річмонда Джон Алан.

далее »

Алан Александр Мілн

Алан Александр Мілн (1882-1956), англійський письменник, відомий своїми творами для дітей. В його віршованих книжках «Коли ми були дуже юні» (1924) і «Тепер нам уже шість» (1927) вперше з’явився образ Крістофера Робіна, хлопчика, прототипом якого став син Мілна. Його прозаїчні книжки «Вінні Пух» (1926) і «Дім на Пуховому узліссі» (1928) розповідають про пригоди плюшевого ведмедика Вінні Пуха, іграшки Крістофера Робіна.

Народився Мілн 18 січня 1882 р. у Лондоні. Освіту здобув у Вестмінстер-скул та Трініті-коледжі Кембріджського університету. В 1906-1914 рр. був помічником видавця журналу «Панч». Під час служби в армії, коли йшла Перша світова війна, почав писати п’єси. Після поранення у Франції 1919 р. демобілізувався і цілком присвятив себе літературі.

далее »

День тезауруса

18 січня відзначається День тезауруса. Тезаурус – Cловник, який прагне дати опис лексики мови в усьому його обсязі і повноті. Термін «тезаурус» походить від латини і буквально означає «скарб», «скарбниця». Дата свята приурочена до дня народження Пітера Марка Роже – 18 січня 1779 року. Він зробив собі за мету життя створення спеціального словника для філософів.

далее »

Гарбузове печиво з “Солодкого королівства”, “Гаррі Поттер”

Привіт юний кулінар!

Ми продовжуємо знайомити тебе із смачними рецептами, із серії книг Джоан Роулінг про пригоди хлопчика-чарівника Гаррі Поттера і його друзів.

Рон і Герміона любили ходити в «Солодке королівство» за чарівними солодощами. Серед льодяників і цукерок з магічними властивостями особливою популярністю у юних магів користувалося гарбузове печиво. Його теж можна зробити вдома.

Цікаво як? Занотовуй рецепт….

далее »