Привіт юний кулінар!
Ми продовжуємо знайомити тебе із смачними рецептами, із серії книг Джоан Роулінг про пригоди хлопчика-чарівника Гаррі Поттера і його друзів.
Рон і Герміона любили ходити в «Солодке королівство» за чарівними солодощами. Серед льодяників і цукерок з магічними властивостями особливою популярністю у юних магів користувалося гарбузове печиво. Його теж можна зробити вдома.
Цікаво як? Занотовуй рецепт….
Тобі знадобиться:
- 250 грамів очищеного від насіння гарбуза;
- 150 грамів м’якого вершкового масла;
- 200 грамів цукру;
- 1 яйце;
- 20 грамів ванільного цукру;
- 2 склянки борошна;
- ½ чайної ложки розпушувача;
- пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
Гарбуз, очищений від насіння, наріж кубиками. Потім хвилин 15 повари його в злегка підсоленій воді;
М`яке вершкове масло, цукор і яйце збий міксером;
Вилий воду з каструлі з гарбузом, а самі овочеві кубики подрібни до стану пюре за допомогою блендера;
Гарбузове пюре змішай з масляною сумішшю і додай в нього ванільного цукру;
Візьми дві склянки борошна, перемішати його з ½ чайної ложкою розпушувача.
Просій масу через сито;
Додай в борошно чайну ложку кориці, ½ чайної ложки мускатного горіха і імбиру, ⅓ чайної ложки меленої гвоздики;
Борошно і гарбузову суміш добре перемішай;
Розігрій духовку до 200 градусів.
Розстели папір для випічки на деко, змасти його маслом;
Тісто для печива розклади на папері для випічки за допомогою ложки.
Відправ заготовку на 25-30 хвилин в духовку і випікай до готовності.
Залишити відповідь