Архив за 2021

Відкриваємо нові світи з Українським інститутом книги…

Створюй відеоігри за допомогою Скретч [Текст]  : [наук.-попул. вид. : для дітей мол. та серед. шк. віку] / скретч- проекти від CODES KIDS ; іл. В. Фігус. – Харків : Ранок, 2020. – 128 с.

Хочете навчити дитину програмуванню? Чи бажаєте самі поринути до світу програмного коду? Тоді ця книга для вас. Скретч — доступна, зрозуміла та весела мова програмування.  Дотримуючись чітких інструкцій, маленькі читачі будуть створювати відеоігри. Книга дасть змогу проявити творчість, навчить знаходити оригінальні та ефективні розв’язання проблем. І, перш за все, дасть нагоду насолодитися створенням власних проектів з нуля

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Різдвозавр

Майстер-клас. “Сніжинка з фоамірану”

Відкриваємо нові світи з Українським інститутом книги…

  Спретт, Рейчел.   Діти шпигунки. Мисливці на тарганів [Текст]  : [повість : для дітей мол. та серед. шк. віку] / Р. Спретт ; пер. з англ. О. Плевако ; [іл. Е. Сальседо]. – Київ : Книголав, 2020. – 272 с. ; 20 см.

Захоплива книжка про життя трьох підлітків — Ейпріл, Фіна та Джо, яке різко змінюється, коли одного дня раптово зникає їхня мама. Розгублені і з купою запитань без відповідей, діти мають переїхати до тата. Життя у новому містечку виявляється непростим. Дітям потрібно не лише порозумітися з татом, але й влитися у нову громаду. На заваді останньому стає низка таємничих злочинів. Перед щорічними тарганячими перегонами — найпопулярнішою розвагою для містян — хтось починає справжнє полювання на рудовусих учасників. Для новачків є справою честі з’ясувати, хто за цим стоїть, і очистити своє ім’я від підозр. Разом із новою сусідкою Лореттою та бешкетним песиком Гарбузом діти беруться за розслідування…

Втікачі

Відеопривітання до 100-річчя бібліотеки

Крампети

Привіт, юний кулінар!

А чи знаєш ти, що таке “крампети“? Ні? Цей смаколик полюбляють північнополюсні  ельфи – герої книги Тома Флетчера “Різдвозавр”.

“…Цілісінький ранок вони прокладали тунелі, а в перервах поїдали крампети та пили чай і вже почали задумуватися про обід (попри свій маленький зріст північнополюсні ельфи були вічно голодні).” – Боюсь, від крампетів не залишилось і сліду! – сказав Паросток. – Ходімо, бо не втерплю до обіду. Але Носатик не чув. Носатик був у довгому тунелі, який він проробив у льоді останні дві години…”

Тож, якщо ви бажаєте дізнатися, який цей смаколик на смак, радимо познайомитися з секретним рецептом….

далее »

21.12 − День народження кросворду

День народження кросворду

Щорічно 21 грудня світ відзначає День народження кросворду. Батьком цієї захоплюючої гри став газетяр з Нью-Йорку – англієць за походженням Артур Вінн.

На прохання видання “New York Word” у 1913 році він вигадав нову гру, яка мала б зацікавити якомога більше читачів найрізноманітніших професій, статусів та інтересів.

Містер Вінн застосував  у цьому завданні абсолютно новий підхід – склавши слова у вигляді смужок (з клітинок), які  перетиналися між собою доповнюючи одне одного, немов пазл – “cross-word puzzle”.

Багато людей складають кросворди по всьому світу, та найвідомішими з них стали автори найбільших кросвордів:

далее »

Відкриваємо нові світи з Українським інститутом книги…

    Стренковська-Заремба, Малгожата.  Детектив Кефірчик і правнук герцогині [Текст]  : [повість : для мол. та серед. шк. віку] / М. Стренковська-Заремба ; пер. з пол. Я. Івченко ; іл. А. Данчишин. – Львів : Урбіно, 2020. – 224 с. : іл. ; 20 см.

На носі в юного детектива Теодора Кефірчика та його помічника Домініка — тести, які всі шестикласники складають перед уступом до гімназії. Та хіба можна спокійно готуватися до них, якщо доля підкидає справу, за яку б ухопився будь-який детектив? Навіщо поважній пані Ельжбеті встановлювати сателітарну антену, якщо в неї немає телевізора? Ба більше, під час установлення антени господині немає вдома! За цими діями стоять чоловіки, один з яких має… різнокольорові очі. От тільки фірма, яка займається монтажем антен, стверджує, що таких працівників у них ніколи не було…