Привіт, юний кулінар!
А чи знаєш ти, що таке “крампети“? Ні? Цей смаколик полюбляють північнополюсні ельфи – герої книги Тома Флетчера “Різдвозавр”.
“…Цілісінький ранок вони прокладали тунелі, а в перервах поїдали крампети та пили чай і вже почали задумуватися про обід (попри свій маленький зріст північнополюсні ельфи були вічно голодні).” – Боюсь, від крампетів не залишилось і сліду! – сказав Паросток. – Ходімо, бо не втерплю до обіду. Але Носатик не чув. Носатик був у довгому тунелі, який він проробив у льоді останні дві години…”
Тож, якщо ви бажаєте дізнатися, який цей смаколик на смак, радимо познайомитися з секретним рецептом….
Для приготування крампетів тобі знадобиться:
- борошно – 300 грамів;
- розчинні дріжджі – 2 пакетики по 7 грамів
- цукрова пудра – 1 чайна ложка;
- тепле молоко – 350 мілілітрів;
- тепла вода – 150-200 мілілітрів;
- сода – пів чайної ложки
- сіль – 1 чайна ложка
- олія
Також тобі знадобляться формочки для обсмажування, ти їж можеш зробити з фольги.
Спосіб приготування:
Змішай соду та сіль з теплою водою і поступово вбивай її в тісто. Варто зупинитися, коли тісто досягне консистенції густої сметани.
Знову накрий тісто та залиш на 20 хвилин.
Змасти олією сковороду та металеві кільця для обсмажування. Розігрій сковороду з кільцями на ній. Тоді влийте кілька ложок тіста в кожне кільце, за кілька хвилин ти побачиш бульбашки на тісті.
Коли поверхня тіста також схопиться, обережно переверни крампети, щоб вони підсмажились з іншого боку.
Подавай відразу на стіл. Їх їдять з маслом, вершками, джемом, фруктами тощо.
Залишити відповідь