Крампети

Привіт, юний кулінар!

А чи знаєш ти, що таке “крампети“? Ні? Цей смаколик полюбляють північнополюсні  ельфи – герої книги Тома Флетчера “Різдвозавр”.

“…Цілісінький ранок вони прокладали тунелі, а в перервах поїдали крампети та пили чай і вже почали задумуватися про обід (попри свій маленький зріст північнополюсні ельфи були вічно голодні).” – Боюсь, від крампетів не залишилось і сліду! – сказав Паросток. – Ходімо, бо не втерплю до обіду. Але Носатик не чув. Носатик був у довгому тунелі, який він проробив у льоді останні дві години…”

Тож, якщо ви бажаєте дізнатися, який цей смаколик на смак, радимо познайомитися з секретним рецептом….

Для приготування крампетів тобі знадобиться:

  • борошно – 300 грамів;
  • розчинні дріжджі – 2 пакетики по 7 грамів
  • цукрова пудра – 1 чайна ложка;
  • тепле молоко – 350 мілілітрів;
  • тепла вода – 150-200 мілілітрів;
  • сода – пів чайної ложки
  • сіль – 1 чайна ложка
  • олія

Також тобі знадобляться формочки для обсмажування, ти їж можеш зробити з фольги.

Спосіб приготування:

Змішай соду та сіль з теплою водою і поступово вбивай її в тісто. Варто зупинитися, коли тісто досягне консистенції густої сметани.

Знову накрий тісто та залиш на 20 хвилин.

Змасти олією сковороду та металеві кільця для обсмажування. Розігрій сковороду з кільцями на ній. Тоді влийте кілька ложок тіста в кожне кільце, за кілька хвилин ти побачиш бульбашки на тісті.

Коли поверхня тіста також схопиться, обережно переверни крампети, щоб вони підсмажились з іншого боку.

Подавай відразу на стіл. Їх їдять з маслом, вершками, джемом, фруктами тощо.

Смачного!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.