Привіт, юний кулінар.
Минулого разу ми вже познайомили тебе з героями книги Джонатана Страуда “Локвуд і Ко”. Сьогодні пропонуємо продовжити знайомитись із ними і переглянути рецепт пончиків…
“І справді, з кухні повернувся Джордж, несучи тацю з чайним сервізом, якого я ніколи раніше не бачила. Чашечки з білосніжної порцеляни, розписаної рожевими квіточками, були такі маленькі й крихкі, що здавалось, ніби їх можна розтрощити першим-ліпшим дотиком вуст. Цей чудовий ефект трохи псувала купка пончиків з джемом, що громадилася поряд на тарілці.
– Дякую, Джордж, — сказав Локвуд. — Постав це сюди.
Джордж поставив тацю на стіл, налив усім чаю й запропонував пончиків. Усі відмовились: тоді він витяг із самого низу купки найбільший пончик, поклав його на тарілочку — і, задоволено зітхнувши, сів біля мене.”
Дж. Страуд «Агенція “Локвуд і Ко”. Сходи, що кричать. Книга 1».
Для чудернацькі пончиків з джемом від Джорджа Кабінса тобі знадобиться:
- 7 грамів сухих дріжджів,
- 2 столові ложки цукру;
- 150 мілілітрів теплого молока;
- 350-400 грамів борошна;
- щіпка солі;
- 1 яйце;
- 230 грамів сметани;
- 70 грамів розтопленого вершкового масла;
- рослинне масло – для смаження;
- вишневий джем – за смаком (можна взяти інший джем на твій вибір);
- цукрова пудра – для посипання.
Приготування:
Змішай дріжджі, цукор, тепле молоко і залиш на 15 хвилин. В окремій ємності змішай борошно і сіль. Додай молочну суміш, яйце, сметану, масло і перемішай міксером до однорідної консистенції.
Накрий ємність рушником і дочекайся, поки тісто не збільшиться вдвічі. На це піде приблизно 1,5 години. Потім добре розімни тісто і розкачай його шаром товщиною близько 1 см. Виріж з нього кружечки, накрий рушником і залиш ще приблизно на 40 хвилин. Обсмаж пончики в розігрітому маслі. Виклади джем в кулінарний мішок, зроби збоку у пончиках невеликі отвори ножем і наповніть їх джемом. Перед подачею посип цукровою пудрою.
Смачного!
Залишити відповідь