Чудернацькі пончики з джемом від Джорджа Кабінса

Привіт, юний кулінар.

Минулого разу ми вже познайомили тебе з героями книги Джонатана Страуда “Локвуд і Ко”. Сьогодні пропонуємо продовжити знайомитись із ними і переглянути рецепт пончиків…

“І справді, з кухні повернувся Джордж, несучи тацю з чай­ним сервізом, якого я ніколи раніше не бачила. Чашечки з білосніжної порцеляни, розписаної рожевими квіточками, були такі маленькі й крихкі, що здавалось, ніби їх можна роз­трощити першим-ліпшим дотиком вуст. Цей чудовий ефект трохи псувала купка пончиків з джемом, що громадилася поряд на тарілці.

– Дякую, Джордж, — сказав Локвуд. — Постав це сюди.

Джордж поставив тацю на стіл, налив усім чаю й запропонував пончиків. Усі відмовились: тоді він витяг із самого низу купки найбільший пончик, поклав його на тарілочку — і, задоволено зітхнувши, сів біля мене.” 

Дж. Страуд «Агенція “Локвуд і Ко”. Сходи, що кричать. Книга 1».

Для чудернацькі пончиків з джемом від Джорджа Кабінса тобі знадобиться:

  • 7 грамів сухих дріжджів,
  • 2 столові ложки цукру;
  • 150 мілілітрів теплого молока;
  • 350-400 грамів борошна;
  • щіпка солі;
  • 1 яйце;
  • 230 грамів сметани;
  • 70 грамів розтопленого вершкового масла;
  • рослинне масло – для смаження;
  • вишневий джем – за смаком (можна взяти інший джем на твій вибір);
  • цукрова пудра – для посипання.

Приготування:

Змішай дріжджі, цукор, тепле молоко і залиш на 15 хвилин. В окремій ємності змішай борошно і сіль. Додай молочну суміш, яйце, сметану, масло і перемішай міксером до однорідної консистенції.

Накрий ємність рушником і дочекайся, поки тісто не збільшиться вдвічі. На це піде приблизно 1,5 години. Потім добре розімни тісто і розкачай його шаром товщиною близько 1 см. Виріж з нього кружечки, накрий рушником і залиш ще приблизно на 40 хвилин. Обсмаж пончики в розігрітому маслі. Виклади джем в кулінарний мішок, зроби збоку у пончиках невеликі отвори ножем і наповніть їх джемом. Перед подачею посип цукровою пудрою.

Смачного!

Опубліковано у Смачна бібліотека | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.