Архив за Лютий 2019

Кітбуль

Полезные свойства геркулесовой каши

 

3В настоящее время можно прочитать большое количество статей, которые описывают, насколько геркулесовая каша полезна для здоровья. Для того, чтобы точно знать в чем состоит польза геркулесовой каши, давайте разберемся, так ли полезен геркулес, как его описывают.

Что такое геркулес?

Овес был популярен достаточно давно. Еще древние римляне и греки использовали его для кормления скота, а вот включать в личный рацион питания овес не спешили. И только в Шотландии в 13 веке стали готовить похлебки из овсяных зерен  с добавлением мяса, овощей и зелени. Со временем эта похлебка и превратилась в геркулесовую кашу, и распространилась далеко за пределами туманного Альбиона. В 1877 году известная в те времена фирма Quaker Oat Company  стала применять технологию резки подвижного слоя овса  в создании хлопьев из овсянки. Именно этот год можно считать датой становления геркулеса в том виде, которым мы его сейчас используем. далее »

Морквяні панкейки

Привіт, юний кулінар!

Сьогодні в нас для тебе рецепт незвичайних панкейків. Панкейки — смачна страва, популярна в Америці та Канаді. За товщиною й пишністю панкейки схожі на більш звичні нам оладки. Готуються панкейки на молоці з додаванням розтопленого вершкового масла — останній інгредієнт надає цій страві особливого смаку.
Як і оладки, панкейки готують з різною начинкою та добавками: гарбузові панкейки, бананові панкейки, сирні панкейки. Сьогодні ж ми приготуємо морквяні панкейки.  далее »

Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів

  Бачинський, Андрій Михайлович. Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів [Текст]  : [повість : для дітей серед. шк. віку] / А. М. Бачинський. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 192 с.

Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі Антон, Сашко і Сергій – відпочивають у таборі на березі Чорного моря і випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу. На шляху до нього їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?.

 

Книга з автографом автора

Пропонуємо вашій увазі книгу з автографом автора:

Славна, Ольга. Лірика засніженого літа : [збірка : вірші, оповідання] / О. Славна ; передм. Д. Д. Кремінь. – Миколаїв : Видавець Прокопчук Т. Ю., 2012. – 106 с. : іл.

До збірки Ольги Славної увійшли поетичні та прозові твори, написані з 2004 по 2011 роки. Незвичне бачення навколишнього світу знаходить своє відзеркалення у поезії, глибокі соціальні проблеми, жіночі долі – вилиті в оповіданнях, які бентежать, зворушують читача, змушують перейматися і вірити у справедливість.

Читачам нашої бібліотеки свою книгу Ольга Славна підписала так: «Обласній бібліотеці для дітей ім. В. Лягіна від автора. 30.03.2016 р.».

Компьютерная зависимость

Уважаемые читатели!

 Я решил статью сегодняшней недели посвятить опасностям, которые могут нас настигнуть при пользовании компьютером. Да, именно пользование компьютером для ребенка может нести и опасности, а не только пользу. О пользе работы с компьютером мы все знаем, а вот какие опасности она может нести, не знаем. С мировой компьютеризацией, информатизацией общества появилось такое явление, как компьютерная зависимость, о которой и пойдет сегодня речь.

 

Люди, которые часто пользуются компьютером, обращаются к врачам с определенными жалобами: например, мигрень, проблемы со сном, боли в пояснице, запястьях, пальцах, облысение, покраснения кожи и т.д. После долгих исследований ученые пришли к выводу, что такие проблемы у пользователей возникают не только от компьютера, но и от нарушения техники безопасности при его использовании.

 

 

далее »

Тінь у темряві

  Зелле, Мартін. Тінь у темряві – детективи-розгадники [Текст]  : [детектив : для дітей серед. шк. віку] / М. Зелле, С. Кнаусс ; [пер. з нім. І. Андрущенка] ; іл. Йєнса Вебера. – Київ : Дж. Дж. Агенція ГМБХ Україна, 2013. – 96 с.

Хитромудрі пригоди для мізкуватих детективинь і детективів! Щоб розгадати дванадцять заплутаних загадок, потрібні невсипуща увага, гостре око і справжня кмітливість! Реальний виклик, який дає насолоду і вимагає вдумливого читання.

Полезные свойства кольраби

 

 

Уважаемые читатели!

И я снова рад вас приветствовать на страницах рубрики «Здоровье-INFO». Тема сегодняшней «здоровой и полезной» статьи – чем может быть полезна для нашого организма кольраби, или капустная репа. Без лишних предисловий к сути темы.

 

 

далее »

Червоні оладки

Привіт, юний кулінар!

Сьогодні ми будемо готувати надзвичайно смачні та корисні оладки. До того ж вони будуть червоного кольору! Обійдемося без барвників! Використаємо замість них буряк. Не дивуйся, це буде надзвичайно смачно! До того ж, якщо пригостити друзів, вони нізащо не здогадаються, з чого це приготовлено. далее »

Книга з автографом автора

Пропонуємо вашій увазі книгу з автографом автора:

Крихели, А. В. Профессии: из первых уст : сборник интервью в помощь абитуриенту / А. В. Крихели. – Николаев : Илион, 2017. – 178 с. – Текст: рус., укр.

У цьому збірнику випускник школи знайде інформацію про 19 професій, викладених в 49 нарисах, статтях, інтерв’ю. Герої публікацій – люди з професійним і життєвим досвідом. Збірка  допоможе абітурієнту дізнатися приховані сторони тієї чи іншої спеціальності і остаточно визначитися з власним вибором професії.

Свою книгу «Профессии: из первых уст» Ангеліна В’ячеславівна Кріхелі презентувала в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна. Пощастило відвідати цю чудо-зустріч з письменницею учням 9 класу ЗОШ №34, під час якої діти мали можливість отримати слушні поради щодо вибору майбутньої професії. Нашій бібліотеці Ангеліна Кріхелі подарувала свою книгу і підписала: «Областной детской библиотеке им. В. Лягина от автора. 03.06.2017г. А. Крихели.»