Привіт, юний кулінар!
Сьогодні в нас для тебе рецепт незвичайних панкейків. Панкейки — смачна страва, популярна в Америці та Канаді. За товщиною й пишністю панкейки схожі на більш звичні нам оладки. Готуються панкейки на молоці з додаванням розтопленого вершкового масла — останній інгредієнт надає цій страві особливого смаку.
Як і оладки, панкейки готують з різною начинкою та добавками: гарбузові панкейки, бананові панкейки, сирні панкейки. Сьогодні ж ми приготуємо морквяні панкейки.
Для приготування смачнющих панкейків з моркви тобі знадобиться:
- одна і три чверті склянки молока;
- чверть чашки розтопленого вершкового масла;
- 2 яйця;
- 4 середні морквини;
- 2 склянки + 2 столові ложки борошна;
- 2 столові ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка солі;
- 4 столові ложки цукру (або 2 столові ложки цукру + 2 столові ложки меду);
- 2 дрібки меленої кориці;
- 2 дрібки меленого мускатного горіха;
- дрібка меленого імбиру — за бажанням.
Спосіб приготування:
Моркву очисти від шкірки та подрібни.
У блендері добре перемішай молоко, яйця та вершкове масло.
Додай в блендер моркву і добре все подрібни, щоб не залишилося грудочок.
Додай в блендер дві склянки борошна, розпушувач, цукор, сіль та добре перемішай. В кінці додай прянощі, перемішай. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте ще 2 столові ложки борошна, перемішай.
Підсмаж панкейки на сковороді з двох сторін.4
Подавайте з солодким сиропом, йогуртом, ряжанкою або сметаною.
Смачного!
Джерело: https://milkalliance.com.ua
Залишити відповідь