Привіт, юний кулінар!
Сьогодні ми будемо готувати надзвичайно смачні та корисні оладки. До того ж вони будуть червоного кольору! Обійдемося без барвників! Використаємо замість них буряк. Не дивуйся, це буде надзвичайно смачно! До того ж, якщо пригостити друзів, вони нізащо не здогадаються, з чого це приготовлено.
Для приготування червоних оладок потрібно взяти:
- 2 невеликі червоні буряки;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 чайну ложку розпушувача;
- 2 яйця;
- 3 столові ложки меду;
- 1 чайну ложку ваніліну;
- 1 склянку молока;
- вершкове масло або рослинну олію для смаження.
Спосіб приготування:
Буряк очисти від шкірки й розріж на 4–6 частин. Виклади буряк у форму для запікання, додай кілька столових ложок води, накрий форму кришкою або фольгою й постав в гарячу духовку на 20–30 хвилин. Періодично перевіряй готовність і, якщо потрібно, додай ще трохи води.
Тим часом в одній мисці перемішай борошно з розпушувачем, в іншій — збий яйця, мед та ванілін. Коли буряк буде готовий, склади його в блендер, додайте молоко та добре подрібни. З’єднайте всі інгредієнти і добре вимішай тісто.
Підсмажте оладки на сковороді з вершковим маслом або рослинною олією на середньому вогні. Подавай зі сметаною, йогуртом або ряжанкою.
Смачного!
Джерело: https://milkalliance.com.ua
Залишити відповідь