Архив за Лютий 2018

Серія «Життя видатних дітей».

Гаврош, Олександр.

Олександр Гаврош про Григора ПинтюОлександра Духновича, Івана Силу, Адальберта Ерделі, Августина Волошина [Текст] : [оповідання : для дітей мол. та серед. шк. віку] / Олександр Гаврош ; [худож. Ірина Шумова]. – К. : Грані-Т, 2011. – 120, [8] с. : іл. – (Життя видатних дітей).

Олександр Гаврош розповідає у цій книжці про дитячі роки своїх видатних земляків, мешканців Закарпаття – одного з найцікавіших куточків нашої країни.
Читайте про дитинство одного з найвідоміших карпатських опришків Григора Пинтю, і дізнавайтеся, як полювати на диких вепрів і долати життєві перешкоди. Прямуйте до мети разом із духовним батьком закарпатців Олександром Духновичем, який став творцем першого українського букваря народною мовою. Загартовуйте тіло і дух, знайомлячись із життям Івана Сили – відомого важкоатлета й циркача, чемпіона Європи з культуризму, який ще хлопчиком зумів здійснити один із подвигів Геракла. Дізнайтеся про небезпечні дитячі пригоди одного з найвідоміших і найдорожчих українських художників Адальберта Ерделі, а також відкрийте для себе секрети майбутньої успішності Августина Волошина – Президента Карпатської України, який вперше легітимним шляхом проголосив незалежну українську державу.

Фитнес в нашей жизни

Если вам зададут вопрос – что мешает людям регулярно заниматься физическими упражнениями – как вы ответите на него? В принципе, существует два стандартных ответа. Тот, кто не ходит в тренажерные залы, заявляет, что у него просто нет времени на спорт. Тот же, кто время на занятия нашел, считает, что кое-кто просто ленится.

далее »

Рубрика: Здоров'я - INFO  Метки:  Ваш отзыв

Серія «Життя видатних дітей».

Воскресенська, Нина.

Нина Воскресенська о Александре Македонском, Клеопатре VII, Иване Котляревском, Фритьофе Нансене, Гарри Гудини [Текст] / Нина Воскресенська . – К. : Грани-Т, 2007. – 119 с. – (Серия “Жизнь замечательных детей”).

Ніна Воскресенська, українська дитяча письменниця, відкриває таємницю успіху п’яти всесвітньо відомих особистостей, яка криється у їхніх дитячих мріях.

Про що мріяли Олександр Македонський, засновник великої держави та геніальний полководець, Клеопатра, цариця Єгипту, яка славилась своєю освіченістю та красою, Іван Котляревський, основоположник сучасної української літератури та громадський діяч, Гаррі Гудіні, найзагадковіший ілюзіоніст минулого та Фрітьоф Нансен, мандрівник, океанограф та Нобелівський лауреат?

Ця книга для тих, хто хоче стати відомим попри всілякі труднощі та перешкоди.

 

Авитаминоз

Друзья, предлагаю вам 5 эффективных способов профилактики авитаминоза.

  1. Морковно-яблочные фреши

Начинайте каждое утро со стакана свежевыжатого морковно-яблочного сока. Этот напиток не только зарядит вас энергией на весь день, но и обеспечит организм необходимыми для здоровья веществами и микроэлементами.

 

далее »

Як правильно варити буряк?!

Привіт друже!

Сьогодні в нас незвичайна тема. Будемо вчитися варити буряк. Не дивуйся! Здавалось би, що тут складного, залив буряк холодною водою, поставив на вогонь і нехай собі вариться. Та не все так просто, існують такі таємниці, про які, мабуть, і твоя мама не знає….
У салатах і закусках коренеплід використовують відварений, а при правильному варінні буряків ми можемо зберегти максимальну кількість корисних речовин. Про те, як довго варити цю овочеву культуру, щоб він не втратив колір і швидше зварився — наша інформація!

далее »

На хвилях дружби – 2017

Віртуальна книжкова виставка відділу масової роботи та естетичного виховання

Історія України в романах

Серія «Життя видатних дітей».

Багряна,  Анна.
Анна Багряна про Марію ЗаньковецькуОлену Телігу, Вангу, Марію Приймаченко, Славу Стецько [Текст] : оповідання / Анна Багряна. – К. : Грані-Т, 2010. – 93 с. : іл. – (Життя видатних дітей).

Щоб стати відомою особистістю, слід сумлінно розвивати свій талант та рішучу волю вже у юному віці. Підтвердженням цього є розповіді письменниці Анни Багряної про дитинство Марії Заньковецької – талановитої української актриси; Олени Теліги – визначної української поетеси та громадської діячки, яка трагічно загинула від рук фашистів; Ванги  – відомої в цілому світі провидиці та цілительки; Марії Приймаченко – художниці, народної майстрині «наївного мистецтва»; Слави Стецько – непересічної політичної діячки ХХ ст. Цих п’ятьох видатних жінок об’єднували любов до рідної землі й природи та непереборне прагнення досягти своєї мети.

Образи Петрика П’яточкіна

Непосидючий Петрик П’яточкін! Круть – верть! Бігав він, стрибав, і ось одного разу дострибався – упав, поковзнувшись на кавуновій шкоринці, й зламав руку. Неприємно, звичайно, прикро, і – дуже боляче. Лікар, який накладав гіпс, сказав, що все не так уже й погано. Головне: думати лише позитивно! І все буде гаразд!

Дорогою додому Петрик думав лише позитивно:  – Так, звичайно, це – супер, що я поламав руку, а не ногу, і навіть не дві ноги. І це – класно, що я поламав тільки ліву руку, а не ліву й праву та пальці на ній. А ще – чудово, що я не зламав носа, не виколов око, не порвав вухо, не скрутив шию й не розбив голову. Загалом, усе добре, все прекрасно, все гаразд…. далее »