Архив за 2017

Зраджені і переможені!

  Тільманн, Крістіан.  Зраджені і переможені [Текст] / К. Тільманн; пер. з нім. С. Матіяш. – К. : Грані-Т, 2007. – 88 с. – (Серія “Суперники” ; кн.6).Укр. та рос. мовами .

Привіт всім! Я, Почитайка, запрошую вас до читання шостої книги «Зраджені і переможені» Тільманна Крістіана. Футбольна команда дівчат досягла вершини свого успіху. Та завжди знайдуться невдахи, які заздрять лідеру. Після деяких несподіваних подій дівчата прийшли до висновку: щось тут не гаразд…

У Пії з’являється геніальний задум, як виявити джерело підозрілих невдач. Це стане завершенням історії про Близнюків Пауля та Пію. Сподіваюсь, що герої футбольних пригод запам’ятаються нашим читачам надовго.

І не забувайте: перемагає той, хто залишається чесним!

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв

Опасные петарды

Близится Новый Год. Прилавки магазинов доверху наполнены различной пиротехникой.

Покупая подарки к Новому году, многие приобретают несколько фейерверков и петард. Салют и хлопушки приносят радость. Но использование пиротехники может нанести вред нашему здоровью. Давайте посмотрим, чем опасны эти новогодние “игрушки».

далее »

Рубрика: Здоров'я - INFO  Метки:  Ваш отзыв

З Новим Роком!

Казковий різдвяний вінок.

Привіт, друже!

Наближаються новорічні та різдвяні  свята.

Напередодні Нового року та Різдва завжди хочеться створити в будинку особливу, урочисту атмосферу.

Створити зимову казку у себе вдома зовсім не складно — просто повісь зроблений власноруч різдвяний віночок на двері.

Як це зробили вихованці гуртка «Хобі і ти».

                           

    

А книжки стануть тобі гарними  помічниками.

Щасливого Нового року та Різдва!

Жюль Верн “Упрямец Керабан”

                      Привет мой, юный друг!

Представляю твоему вниманию книгу известного французского автора Жюля Верна «Упрямец Керабан».

Стамбульский богач Керабан, из-за упрямства отказавшись платить пошлину за пересечение Босфора, отправляется на азиатский берег Стамбула вокруг Черного моря. Автор очень красочно описывает места, которые он проезжает вместе со своим компаньоном, затем герой присутствует на свадьбе племянника в Одессе. Погоня за разбойниками, похитившими невесту, и многие другие приключения происходят на берегах Черного моря и завершаются прибытием в Стамбул.

Благодаря, а иногда вопреки упрямству дядюшки Керабана, все преграды в конце концов успешно преодолеваются.

                                             Приятного чтения!

Обман не робить чемпіоном!

   Тільманн, Крістіан.  Обман не робить чемпіоном [Текст] / К. Тільманн; пер. С. Матіяш. – К. : Грані-Т, 2007. – 104 с. – (Серія “Суперники” ; кн. 5). Укр.. та рос. мовами .

Привіт! Запрошую вас до читання п’ятої книги «Обман не робить чемпіоном» Тільманна Крістіана. У команді «1848 Південний» з’явився новачок Алекс, а одночасно з ним – загроза для принципу «чесної гри». Близнюки Пауль та Пія тимчасово припинили ворожнечу й об’єднали свої зусилля для встановлення справедливості. Завдання виявилось надскладним – «поставити на місце» зухвалого новачка і здобути чемпіонський титул. До того ж вирішальний матч відвідали дуже несподівані гості.

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв

Осторожно! Переохлаждение и обморожение

Во время пеших прогулок нас могут подстерегать такие опасности, как переохлаждение и обморожение. Морозы при сильном ветре, длительное воздействие низких температур – вызывают обморожение, и часто сильное. Обморожение возможно при небольшой температуре, но при повышенной влажности, а также если на вас мокрая одежда. Чаще всего страдают пальцы рук, ног, ушные раковины, нос и щёки.

далее »

Новий рік стартує…

Яке чудове свято Новий рік! Особливо його люблять діти, тому що на них завжди чекають зустрічі з Дідом Морозом і Снігуронькою, подарунки під новорічною ялиночкою, а ще мандрівка чарівною казкою, яку вже не перший рік дарують своїм найменшим читачам працівники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна.


далее »

Історія одного кохання

Привіт мій, любий друже!

Пропоную тобі познайомитись з  Еріком  Сігалом —  відомим американським письменником  і сценаристом, автором  повісті «Історія кохання», яка вважається однією з найбільш читаних книжок ХХ сторіччя.

Народився Ерік Сігал в родині рабина. Закінчив Гарвард у 1958.Наприкінці 1960-х рр. викладав класичну літературу в Єльському університеті (США).

1968 — написав сценарій до анімаційного музичного фільму «Жовтий підводний човен» (Yellow Submarine), присвяченого групі The Beatles.

1969 — написав повість про любов студента Гарварду і студентки Редкліффського коледжу, яка вмирає у фіналі від раку. Повість Сігала не викликала цікавості видавців, і літературний агент автора запропонував йому написати на її основі сценарій, який придбала кіностудія Paramount Pictures.

Фільм «Історія любові» (Love Story, режисер Артур Гіллер) за сценарієм Сігала вийшов на екрани 1970 року. Картина, головні ролі в якій зіграли Райан О’Ніл і Елі Макгроу, стала лідером прокату 1971 і була номінована на 7 премій «Оскар», у тому числі за найкращий сценарій, проте отримала лише одну нагороду — за музику (автор — Френсіс Лей, музична тема з фільму набула світової популярності). «Історія любові» з моменту її виходу на екрани регулярно включається до списків найромантичніших фільмів.

Після початку зйомок Paramount Pictures запропонувала Сігалу знов переробити сценарій на повість. Книга «Історія любові», що надійшла у продаж до прем’єри фільму, стала бестселером в США і була перекладена 33 мовами (в тому числі українською — переклад був опублікований у журналі «Всесвіт»).

1977 року видали продовження «Історії любові» — «Історію Олівера» (Oliver’s Story), яка також була екранізована.

Книгу Еріка Сігала «Історія одного кохання» ти можеш прочитати у нашій бібліотеці.

Воротар на вигоні!

   Тільманн, Крістіан.  Воротар на вигоні [Текст] / К. Тільманн; пер. І. Андрущенко. – К. : Грані-Т, 2007. – 96 с. – (Серія “Суперники” ; кн. 4). Укр. та рос. мовами .

Привіт! Запрошую вас до читання четвертої книги «Який промах» Тільманна Крістіана. Не біда, якщо коштів на поїздку до спортивного табору в Іспанію, Францію чи Грецію не вистачає. Адже на звичайнісінькому вигоні теж можна випробувати новий метод тренування: якщо хтось не влучає у ворота, доводиться віднімати м’яча у тварин.
Не обійшлося і без приятельського матчу за участю місцевих футболістів. Переконайтеся самі, що відпочинок пішов дівчатам на користь.

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв