Архив за Лютий 2015

  89909  Ющук, І. Троє на Місяці [Текст] : граматико – фантастична повість : для дітей серед. шк. віку / І. П. Ющук. – К. : Грані-Т, 2010. – 240 с.

Привіт усім! Я, Почитайка, пропоную вашій увазі пригодницьку повість українського письменника Івана Ющука «Троє на Місяці». На вас цекають захоплюючі пригоди школярів на Місяці. Це звичайнісінькі собі хлопці, яких можна впізнати по тому, що на уроках мови, і не тільки мови, вони час від часу замріяно дивляться кудись у вікно. Чому Капітана прозвали Капітаном, а Граматика — Граматиком, я гадаю, не треба пояснювати. Але Незнайко… Дехто його обзивав бараном, інші — дурнем, телепнем.

Проте ці означення зовсім несправедливі. Найкраще для нього все-таки підходить прізвисько Незнайко, бо вже давно хтось з українців сказав: «Незнайко на печі лежить, а Знайко по дорозі біжить». Дуже багато всіляких пригод довелося пережити хлопцям. Але з кожпого скрутного становища вони виходять переможцями. Чи випадково це? Зовсім ні. Уважний читач повинен помітити, що дві речі їм кожного разу ставали в пригоді: справжня, непідробна людяність і рідне слово. Вони завжди дбають насамперед не про себе, а про товариша, про інших людей. А рідне слово, яке йде з глибоких віків, додає їм сили, витривалості, розраджує їх у тяжкі хвилини.

Бажаю вам читання з насолодою!

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв

Пищевая соль: полеза или вред?

pishchevaja_solНесмотря на многочисленные споры о пользе и вреде соли, этот пищевой продукт крайне необходим для жизнедеятельности человека. Недаром издавна дорогих гостей встречали хлебом-солью, а во времена голода и продолжительных войн этим продуктом запасались заранее.

Соль – практически незаменимый компонент на кухне каждого человека, она присутствует во многих продуктах питания.

Большинство из нас не в состоянии отказаться от блюд, приготовленных с помощью соли, так как она значительно улучшает их природный вкус. далее »

Новий бестіарій!

 BC2_1416908656 Пагутяк, Г. Втеча звірів, або Новий бестіарій [Текст] : [казкова пригодницька повість : для дітей серед. шк. віку] / Г. Пагутяк ; худож. М. Паленко. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2006. – 240 с. : ілюстр.

Привіт усім! Я, Почитайка, пропоную вашій увазі книгу відомої української письменниці Галини Пагутяк «Втеча звірів». Ми живемо поруч зі звірами, ніби чужі. Але в нас усіх – одна Земля і кров одного кольору – червоного. Треба поважати кожне життя, хай це буде життя комашки, ящірки чи пташки. Вони живуть не так довго, як люди, іноді лише один день, але вміють радіти світові. А чи знають про це люди? Ви колись замислювалися над тим, чому звірі покидають людей і відпливають на чарівному кораблі? Часто люди не визнають  їх за своїх братів, ставляться до них,  як до речей, знущаються, і, страшно подумати, вбивають. Сумно буде, коли на Землі не залишаться звірі! Ось такого висновку дійдуть ті, хто прочитає книгу від початку до кінця.

ЇЇ можуть читати  і дорослі, і діти.

Можна спробувати її прочитати також звірятам!

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв

Ячменные лепешки от Бильбо Бэггинса

i (1)Привет, юный друг! 

Продолжаем готовить по рецептам любимых героев. Сегодня своим фирменным домашним рецептом с тобой поделится Бильбо Бэггинс. 

«Только на огонь был поставлен большой кофейник, только гномы, покончив с кексами, перешли на ячменные лепешки с маслом, как вдруг раздался… не звонок, а громкий стук. Целый град ударов обрушился на красивую зеленую дверь Бильбо Бэггинса. Кто-то молотил по ней палкой!»

Дж. Р. Р. Толкин «Хоббит» далее »

Простудам не бывать!

narodnie sredstvaЧтобы кашель и насморк зимой не омрачали ваше настроение,вовсе не обязательно прибегать к помощи медикаментов.

На ранних стадиях развития болезни можно вылечить простуду народными средствами, смягчить ее симптомы, облегчить состояние и предупредить развитие осложнений.

 Как укрепить иммунную систему?

В этом вам поможет настой из свеклы (3кг), моркови (2 кг), гранатов (2 кг) и лимонов (2 кг). далее »

17 февраля – День спонтанного проявления доброты

BJLPrBmswgY День спонтанного проявления доброты, отмечаемый по всему миру ежегодно 17 февраля, — одна из недавних инициатив международных благотворительных организаций.

Наиболее известен он в странах Западной Европы и в США, где в этот День во многих городах традиционно проходят благотворительные мероприятия и марафоны, в которых принимают участие известные актеры, общественные и политические деятели. далее »

Мясные тефтельки от Карлсона

62Привет, юный кулинар!

Хотим поделиться с тобой потрясающими рецептами от известных литературных героев. Первым с тобой поделится своим рецептом…а впрочем догадайся сам… далее »

Отто, Принц Львівський!

   2953_600 Росич,О. Отто, Принц Львівський : для середнього шк. віку / Олекса Росича; Літ. ред. Мар’яна САвка.– Львів : Вид-во Старого Лева, 2009.– 266 с.– (Дивовижні світи)

Привіт усім! Я, Почитайка,хочу познайомити вас з цікавою пригодницько – фантастичною книгою українського письменика Олекси Росича «Отто, принц Львівський». Разом з головними героями Любком та його найкращим другом Северином, які не вирізняються гарними оцінками з поведінки, ви будете мандрувати казковим Львовом та іншими світами. Львів галасливий і трохи дивний, бо у ньому мешкають дивні та емоційні люди.
Ви познайомитеся з пенсіонером паном Ступкою, який страшенно хропе ночами, чим неабияк дратує пані Гаркаву, що скаржилася на хропуна навіть мерові міста. Батьки Любка– талановиті арфісти, вони їдуть у турне Європою, лишаючи сина у Львові під наглядом сусіда пана Ступки. З цього насправді й розпочинаються справжні пригоди двох друзів. Вночі близько півночі Северин чує дивні звуки зі старовинного годинника і бачить бридких істот, які взялися незрозуміло звідки. Але у кімнаті потворки пробули недовго, посміялися з пана Ступки, якого чомусь називали Вашою Високістю, і накивали п’ятами, зачувши наближення Золотого Лорда. далее »

Рубрика: Хіт-книга  Метки:  Ваш отзыв

Чипсы или «картофельные вафли»

1Чипсы (от англ. chip — стружка). Картофель, нарезанный тонкими ломтиками, сваренный и высушенный в парах горячего воздуха, или «картофельные вафли», приготовленные из высушенного тонкого слоя картофельного пюре. Выпускается пищевой промышленностью как готовое к употреблению пищевое изделие («хрустящий картофель»).

Впервые выпуск чипсов был налажен в Великобритании. Чипсы — традиционно английский гарнир к блюдам из жареной рыбы.

Чипсы – очень популярное лакомство. Особенно любит этот продукт молодежь. Несмотря на то, что о вреде чипсов слышали многие, отказать себе в удовольствии похрустеть вкусным ломтиком достаточно сложно. И мало кто знает, что возникли чипсы совершенно случайно. далее »

День святого Валентина

blogg_192634

 

У наші серця знову завітало свято. Мабуть, найдивовижніше і найпрекрасніше –День святого Валентина.

Це одне з найулюбленіших свят в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Воно об’єднує людей різних національностей, країн.

На День Валентина прийнято дарувати подарунки своїм близьким, друзям. далее »