Ірисово-шоколадні цукерки Віллі Вонки

Привіт юний кулінар!

“Чарлі і шоколадна фабрика” – повість британського письменника Роальда Даля про пригоди Чарлі на шоколадній фабриці. Нею володіє дивакуватий кондитер містер Віллі Вонка. У нього відкрита, чуттєва, майже дитяча душа в тілі дорослої людини. Він існує сам по собі, виношуючи та примножуючи безкінечні ідеї, удосконалюючи справу, що приносить йому задоволення. Та що там казати, й усім любителям шоколаду також! У нього власний світ, добрий та шоколадний.

Річки карамелі, гори шоколаду та інших солодощів Віллі Вонки не залишать байдужим жодного. Пропонуємо приготувати солодощі за мотивами повісті, але будьте обережні – вони викликають звикання.

 Тобі знадобиться:

  • 110 грамів жирних вершків (20-30%);
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 1 чайна ложка рослинного масла (для змазування форми);
  • 50 грамів темного шоколаду;
  • 200 грамів ірису (плиткового або в цукерках);
  • 50 грамів смаженого фундука.

Дістань вершкове масло з холодильника і залиш на кілька годин, щоб воно стало м’яким.

На водяній бані розтопи ірис, додай до нього масло і вершки.

Добре розімни суміш виделкою або подрібни блендером. Змасти форму для цукерок рослинним маслом, в кожну клітинку помістіть горішок і залий ірисовою пастою. Залиште в холодильнику на 15 хвилин.

Розтопи шоколад, глазур’ю, що вийшла полийте цукерки.

Постав форму в морозильну камеру на 6 годин, після чого переклади солодощі в контейнер і зберігай в холодильнику не більше 10 днів.

Смачного!!!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.