Привіт юний кулінар!
“Чарлі і шоколадна фабрика” – повість британського письменника Роальда Даля про пригоди Чарлі на шоколадній фабриці. Нею володіє дивакуватий кондитер містер Віллі Вонка. У нього відкрита, чуттєва, майже дитяча душа в тілі дорослої людини. Він існує сам по собі, виношуючи та примножуючи безкінечні ідеї, удосконалюючи справу, що приносить йому задоволення. Та що там казати, й усім любителям шоколаду також! У нього власний світ, добрий та шоколадний.
Річки карамелі, гори шоколаду та інших солодощів Віллі Вонки не залишать байдужим жодного. Пропонуємо приготувати солодощі за мотивами повісті, але будьте обережні – вони викликають звикання.
Тобі знадобиться:
- 110 грамів жирних вершків (20-30%);
- 50 грамів вершкового масла;
- 1 чайна ложка рослинного масла (для змазування форми);
- 50 грамів темного шоколаду;
- 200 грамів ірису (плиткового або в цукерках);
- 50 грамів смаженого фундука.
Дістань вершкове масло з холодильника і залиш на кілька годин, щоб воно стало м’яким.
На водяній бані розтопи ірис, додай до нього масло і вершки.
Добре розімни суміш виделкою або подрібни блендером. Змасти форму для цукерок рослинним маслом, в кожну клітинку помістіть горішок і залий ірисовою пастою. Залиште в холодильнику на 15 хвилин.
Розтопи шоколад, глазур’ю, що вийшла полийте цукерки.
Постав форму в морозильну камеру на 6 годин, після чого переклади солодощі в контейнер і зберігай в холодильнику не більше 10 днів.
Залишити відповідь