Привіт юний кулінар!
Сьогодні ми будемо готувати страву з однієї незвичайної книги.
«– Будемо їсти млинці, – сказав Нюхмумрик.
Друзі розпалили багаття і посмажили млинці. Хапали їх просто зі сковорідки, бо це єдиний правильний спосіб поїдання млинців».
Так смачно готувати млинці можуть лише у книзі відомої фінської письменниці Туве Янсон «Комета прилітає». Запрошуємо на млинці…
Вам знадобиться:
500 мілілітрів молока;
1 склянка борошна;
50 грамів ячмінного борошна,
½ чайної ложки солі;
2 яйця.
Для смаження:
масло або маргарин.
Спосіб приготування:
Збий міксером борошно й сіль з молоком. По одному додай яйця і далі збивай. Розмішай тісто й постав у прохолодне місце принаймні за півгодини до смаження.
Нагрій сковорідку, поклади масло або маргарин.
Налий стільки рідкого тіста на середину сковорідки, щоб воно розтеклося дуже тонким шаром до країв. Коли млинець пропечеться з одного боку, переверніть його дерев’яною лопаткою. Підсмажте млинець з іншого боку до брунатного кольору й перенесіть на теплу тарілку під накривку. Випікайте млинці, доки закінчиться тісто. Подайте з полуничним варення або збитими вершками.
Джерело: https://starylev.com.ua/club/blog
Залишити відповідь