Фелікс, Нет і Ніка та банда “Невидимих”

Косік, Рафал. Фелікс, Нет і Ніка та банда “Невидимих” [Текст] : [роман : для серед. шк. віку]. Кн. 1 / Р. Косік ; пер. з пол. І. Шевченко, О. Шевченко ; худож. оформ. І. В. Дунець. – Харків : АССА, 2020. – 480 с.

Привіт! Почитайка рекомендує!

Фелікс, Нет і Ніка та банда Невидимих – книга, яка є бестселером у всьому світі. Вона є першою із серії підліткового фентезі, написана польським письменником. Героями твору є тринадцятирічні Фелікс, Нет і Ніка, які навчаються у гімназії імені професора Стефана Кушмінського та потраплять у різні ситуації та пригоди. Щоб вистежити зловісну банду, подружитись зі штучним інтелектом чи навіть духами, знайти загублений скарб та багато чого іншого, можна не лише будучи супергероєм чи чарівником. Поринь у світ неймовірних пригод разом з цими героями і ти відкриєш для себе багато нового.

Рафал Косік (Rafal Kosik) – польський письменник, працює у жанрі фантастики. Співзасновник видавництва «Powergraph», публіцист, художник. Найбільш відомий завдяки науково-фантастичному роману “Хамелеон”, виданому у 2008 році.

Рафал Косік народився і виріс у Варшаві. Після закінчення школи обрав шлях архітектора і вступив до Варшавського політехнічного університету. Через деякий час покинув навчання і присвятив себе бізнесу, заснувавши Powergraph, спочатку як рекламну агенцію, а за кілька років підприємство перейшло у видавничу галузь. Там і досі видаються всі його романи.

Письменницьким дебютом для Косіка стало оповідання «Pokoje», що було опубліковане 2001 року в літературному журналі «Нова фантастика». Він є автором 2 збірок оповідань, 4 самостійних романів та підліткового циклу «Фелікс, Нет і Ніка», що налічує 13 книжок. Останній перекладається українською, станом на 2020 рік доступно 5 книг. Перша книга циклу екранізована, сценаристом виступив сам автор, а фільм отримав гран-прі на міжнародному кінофестивалі Galicja.

Рафал Косік відзначився також як художник у жанрі сатиричної графіки. Він обіймає посаду креативного директора у власному видавництві та залюбки виконує для нього художні проєкти.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.