Привіт юний друже!
Чи читав ти книгу Марка Твена “Пригоди Тома Сойєра”? Цього року цій книзі виповнюється рівно 145 років.
Можливо ти навіть пригадаєш уривок: ” Вони розпалили вогонь біля поваленого дерева в темній гущині кроків за двадцять від узлісся, підсмажили собі на сковороді трохи свинини на вечерю і з՚їли половину всього припасу кукурудзяних коржів. Ах, яке велике щастя вечеряти так на волі, в незайманому лісі, на недослідженому і незаселеному острові, далеко від людського житла! Ніколи вони не повернуться до цивілізованого життя. Вогонь, що підіймався до неба, освітлював їхні обличчя і кидав червонуваті відблиски на товсті дерева, що зникали в глибині лісового храму, на блискучу зелень і на гірлянди дикого винограду. Коли було з՚їдено останні кусники м՚яса і останні шматочки кукурудзяних коржів, хлопці в доброму гуморі простяглися на траві. Правда, вони могли б знайти прохолодніше місце, та лежати біля вогнища в лісі — це така розкіш!”.
Сьогодні ми підготували для тебе рецепт тих самих кукурудзяних коржів зі свининою. Занотовуй рецепт і можна вирушати у пригоди…
Тобі знадобиться:
- 1 склянка кукурудзяної муки;
- 0,5 склянки пшеничної муки;
- 100 грамів манки;
- 1 чайна ложка солі;
- 3 чайна ложка цукру;
- 0,5 склянки кефиру;
- Для начинки:
- 400 г грудинки;
- 2 цибулини;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 2 помідора;
- 1 зубок часнику;
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Борошно і манку змішай з кефіром.
Додай цукор і сіль. Дай тісто постояти 30 хвилин.
Тісто розділити на невеликі шматочки, з волоський горіх величиною, і розкатай в круглі коржі.
Свинину наріж тонкими смужками і обсмаж. Обсмаж цибулю, потри помідори, потушкуй все разом 5 хвилин, додай роздавлений часник.
Додай м’ясо і тушкуй ще 10 хвилин.
Потім додай кукурудзу і тушкуй до готовності м`яса.
На половину коржа виклади начинку, зігни коржик навпіл і виклади на деко, застелене папером для випічки. Випікати 15 хвилин при температурі 180 С.
Смачного! Куштуй із задоволенням. Тітонька Поллі прослідкує, щоб ти усе з`їв 😉
Залишити відповідь