Привіт юний кулінар!
Як ти знаєш, сьогодні 25 лютого відзначається день народження Лесі Українки.
А чи знаєш ти, що ця відома поетеса дуже полюбляла морозиво, а особливо ожинове. Готувала його сестра Ізидора чи мама Олена Пчілка. Рецепт був простий: ягоди ожини перетерли з цукром та льодом. Проте, ми пропонуємо приготувати інший варіант морозива, який також неодмінно сподобався би письменниці….
Морозиво з ожини
Тобі знадобиться:
- 4 склянки свіжої або замороженої ожини;
- 2 склянки цукру;
- 2 столові ложки води;
- 4 склянки вершків;
Приготування:
У великій каструлі ретельно змішай ожину, цукор та воду.
Постав на середній вогонь та доведи до кипіння.
Зменши вогонь та вари на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими.
Потім отриману суміш ретельно перетри в миску через сито.
Додай вершки. Переклади отриману суміш у спеціальні формочки для морозива.
Заморожувати до твердого стану, приблизно 2−4 години.
Залишити відповідь