Улюблений десерт Лесі Українки

Привіт юний кулінар!

Як ти знаєш, сьогодні 25 лютого відзначається день народження Лесі Українки.

А чи знаєш ти, що ця відома поетеса дуже полюбляла морозиво, а особливо ожинове. Готувала його сестра Ізидора чи мама Олена Пчілка. Рецепт був простий: ягоди ожини перетерли з цукром та льодом. Проте, ми пропонуємо приготувати інший варіант морозива, який також неодмінно  сподобався би письменниці….

Морозиво з ожини

Тобі знадобиться:

  • 4 склянки свіжої або замороженої ожини;
  • 2 склянки цукру;
  • 2 столові ложки води;
  • 4 склянки вершків;

Приготування:

У великій каструлі ретельно змішай ожину, цукор та воду.

Постав на середній вогонь та доведи до кипіння.

Зменши вогонь та вари на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими.

Потім отриману суміш ретельно перетри в миску через сито.

Додай вершки. Переклади отриману суміш у спеціальні формочки для морозива.

Заморожувати до твердого стану, приблизно 2−4 години.

Смачного!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.