Привіт, юний кулінар!
Це чудовий варіант сніданку для всієї родини. Оладки надзвичайно смачні, а готуються швидко і без проблем.
Якщо подавати цю страву, доповнюючи її різними ласощами, до прикладу, варенням, шоколадом, згущеним молоком, сметаною або фруктами, вона ніколи не набридне.
Бананові оладки на кефірі виходять пишними, ніжними, з легкою повітряною структурою.
Тобі знадобиться:
- 3 банана (перестиглі);
- 200 мл кефіру;
- 2 яйця;
- склянка борошна (можливо знадобиться і більше);
- 4-5 ст. л. цукру;
- сіль за смаком;
- 0,5 ч. л. соди;
- ванілін;
- родзинки.
Банани за допомогою виделки необхідно розім’яти в кашку. В мисці з’єднай яйця, ванілін і цукор, ретельно збий вінчиком. Влий кефір (підійде і скисле молоко, головне, щоб воно було не гірким. Годиться навіть молочна сироватка — але на кисляку або кефірі смачніше), додай розім’яті банани та жменю родзинок.
Висип в тісто соду й ретельно перемішай (кисломолочний продукт чудово гасить соду без оцту, головне, добре перемішати: чим більше бульбашок у тісті — тим пишнішими будуть оладки!). Трохи посоли й просій в миску борошно (спочатку візьми склянку, перемішай, а потім, якщо потрібно, додай ще. За консистенцією тісто має бути як густа жирна домашня сметана). Смаж оладки на середньому вогні до зарум’янювання з обох боків. Готові оладки виклади на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавай, прикрасивши шматочками бананів.
СМАЧНОГО!!!
Залишити відповідь