Цариця полів

Вітаю вас, мої улюблені читачіна, сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні з нами гостя «царського» походження. Її рекомендують як дітям, так і людям похилого віку. Родом вона з Мексики, а в народі її називають ніяк не інакше, як «царицею полів». Нам же вона відома, як кукурудза.

Кукурудза – однорічна трав’яниста рослина сімейства Мятликові, що вирощується для отримання качанів зі смачними їстівними зернами. Кукурудза є невибагливою культурою і вирощується багатьма садівниками і городниками. Вона підрозділяється на кілька видів залежно від властивостей зерна. З кукурудзяного зерна отримують крупу, борошно, крохмаль, також його консервують.

Кукурудза містить вітаміни А, Е, С, К, РР, групи В, крохмаль, харчові волокна, клітковину, велику кількість макро- і мікроелементів, таких як калій, кальцій, фосфор, мідь, магній, натрій, нікель, йод, залізо, золото та інші мінеральні речовини.

Регулярне споживання кукурудзи може зменшити ризик інсульту, діабету і серцево-судинних захворювань, так як організм отримує достатню кількість корисних речовин, що містяться у кукурудзі, які активізують метаболічні процеси. Це призводить до поліпшення здоров’я людини і зміцнення імунної системи.

Кукурудзу в різних видах рекомендується включати в дитячий раціон, і до складу різних дієт, так як вона забезпечує організм необхідними мікроелементами і вітамінами.

Кукурудзяні рильця застосовуються як сечогінний, жовчогінний, кровоспинний засіб при лікуванні холециститів, гепатитів, при урологічних захворюваннях – сечокам’яної хвороби, нефриті, набряках, а також при глистовихінвазіях.

Тим, хто страждає ожирінням, також корисна кукурудза. Незважаючи на те, що вона досить калорійна, кукурудза має властивості знижувати апетит, що важливо для бажаючих схуднути.

Кукурудза благотворно впливає на роботу кишечника і допомагає впоратися з запорами. Люди, які страждають хворобами печінки, також відчують помітне полегшення при регулярному вживанні кукурудзи, яка має виражену жовчогінну дію.

Мало кому відомо, що молода кукурудза сприяє м’якому розчиненню каменів у нирках. Відвар молодої кукурудзи допомагає впоратися із захворюваннями підшлункової залози, а якщо пити такий відвар регулярно, по 1 склянці на день, то можна нормалізувати обмінні процеси в організмі.

Сама кукурудза і страви, приготовані з неї, протипоказані при схильності до тромбозів і підвищеного згортання крові, а також при тромбофлебіті.

Не рекомендована кукурудза тим, хто страждає зниженим апетитом і людям, які мають низьку масу тіла.

Страви з роздробленої кукурудзи і з кукурудзяних зерен не можна вживати в їжу в періоди загострення виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Про корисні властивості кукурудзи можна говорити багато і довго. Тому пропоную закріпити знання про корисні властивості практично. Попросіть батьків купити і приготувати вам смачну і, як ми з’ясували, корисну кукурудзу вдома. Всім здоров’я!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.