Вітаємо друзі, на нашій передсвятковій сторінці!
А ви вже знаєте, що будете готувати на свято Хеловіну?
Ви ж пам`ятаєте, що воно Святкується в ніч проти 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір’я Дня всіх святих». Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії.
Не будучи державним святом, в Европі за популярністю Геловін поступається лише Різдву. В нашій державі це свято набуває поширення після здобуття Незалежності. Отже, розпочинаємо готуватися і записуємо страви…
Яблука в карамелі
Яблука в карамелі – традиційне частування на Хеловін. Їх можна посипати колотими горішками, кокосовою стружкою або дрібними цукерками.
Вам знадобиться:
- 4 яблука;
- 75 граммів вершкового масла;
- 1 1/2 цукру;
- горіхи, цукерки або кокосова стружка (для посипання).
Спосіб приготування:
Яблука добре помити. Видалити плодоніжки і на їх місце вставити дерев’яні шпажки. Розтопити в сотейнику вершкове масло, додати цукор і почекати, поки цукор не почне карамелізуватися та набуде золотавого кольору. Акуратно занурити кожне яблуко в карамель і обсипати ще гарячим. Подавати, коли вона застигне.
Молочний коктейль на Геловін
Намалюйте на склянках з напоєм обличчя привидів. Якщо боїтеся зіпсувати дорогий посуд, використовуйте пластиковий.
Вам знадобиться:
- 1 стакан морозива;
- 3/4 склянки молока;
- дрібка ваніліну;
- цукрова пудра (за бажанням)
Спосіб приготування:
Скласти всі інгредієнти в чашу блендера або кухонного комбайна. Збити до отримання однорідної маси. Перелити молочний коктейль в стакан і відразу ж подавати.
СМАЧНОГО!
Джерело:https://www.segodnya.ua
Залишити відповідь