За синіми дверима

 

 

 

 

 

 

Щигельський, М. За синіми дверима [Текст] : повість : [для серед. та ст. шк. віку] / М. Щигельський ; пер. з пол. Б. Ю. Антоняк. – Львів : Урбіно, 2017. – 232 с.

Привіт, друзі! Цього тижня продовжуємо вивчати творіння польського письменника Марціна Щигельського і його наступну книгу «За синіми дверима». Неймовірно цікаве дитяче фентезі!

Дванадцятирічний Лукаш їде з мамою на омріяні канікули. Дорогою вони потрапляють в аварію, після якої хлопець опиняється в лікарні, а згодом – у своєї тітки, яка живе в невеликому приморському містечку. Лукаш не може звикнути до нового життя: він не знаходить спільної мови ані з тіткою, ані з іншими дітьми. Почувається самотнім і мріє повернутися до колишнього життя.

 

Якось Лукаш випадково виявляє, що сині двері в тітчиному пансіоні провадять до іншого світу. Казково-прекрасного, таємничого і, здається, безпечного. Та невдовзі хлопець переконається, що це зовсім не так. Разом з колишніми недругами, Кроликом, Монікою та Блішкою йому доведеться рятувати світ від потворного Кривавця…

 

 

Марцін Щигельський – молодий польський автор, журналіст та графічний дизайнер. Він відомий і популярний. Деякі із творів Щигельського вже у шкільній програмі позакласного читання. Проте за дитячу літературу він взявся не відразу (збирав матеріал), відчуваючи велику відповідальність.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.