Смачна груша

Вітаю вас, мої дорогі читачі, на сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні я розповім вам про корисні властивості одного з улюблених вами фруктів – груші.

Груші багаті біоактивними речовинами. Жовті плоди містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С, каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі, залізо, марганець, йод, кобальт, мідь , калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.

Вживання груш сприяє підвищенню імунітету – протистояти інфекційним захворюванням і боротися з депресивним станом стає легше. При підвищеній втомлюваності і запамороченнях також рекомендується вживати грушу.

Так як в груші фруктози більше, ніж глюкози (а як відомо, фруктоза не вимагає для свого засвоєння в організмі інсуліну), цей фрукт корисний при порушенні функції підшлункової залози.

Багато в груші макро- і мікроелементів: наприклад, заліза, необхідного для синтезу здорових кров’яних клітин. Тому рекомендується вживати груші при швидкій втомлюваності, запамороченні, прискореному серцебитті, що виникає при посиленому фізичному навантаженні, а також при втраті апетиту, при появі тріщин в кутах рота, поганому загоєнні тканин і навіть при чутливості до холоду – все це симптоми нестачі заліза в організмі.

Органічні кислоти плодів груші підсилюють процеси травлення, покращують обмін речовин, стимулюють діяльність печінки і нирок. Ці кислоти також мають протимікробну дію, пригнічуючи процес гниття в товстій кишці.

Грушеві компоти корисні також при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів – цей напій підвищує діурез, благотворно діє на сечовий міхур і ниркові балії.

Грушевий сік незвичайно корисний при лікуванні деяких шлункових захворювань. М’якоть груші легше переноситься організмом, ніж м’якоть яблук. Кислі і дуже терпкі сорти груш зміцнюють шлунок і печінку, збуджують апетит, але вони важче засвоюються організмом. При захворюваннях печінки, холециститі, гастриті дві з’їдені вранці груші позбавлять вас від болів і печії, ліквідують дискомфорт у кишківнику.

Груша може викликати проблеми з травленням, якщо з’їсти плоди на пустий шлунок або запити водою, тяжкість і дискомфорт забезпечені.

Груші не можна вживати людям, що мають захворювання нервової системи, параліч. Літнім людям не рекомендується їсти груші на порожній шлунок. Фахівці радять вживати їх з обережністю, а краще запікати або готувати на пару. Це обумовлено зміцнюючою дією і її важким засвоєнням організмом.

Під час загострення хвороб шлунково-кишкового тракту, виразці шлунка категорично забороняється їсти грушу в сирому вигляді, через великий вміст клітковини вона  здатна подразнювати слизову і посилювати перистальтику.

Не можна запивати грушу молоком, кефіром, сирою холодною водою або заїдати важкою їжею (м’ясом). Інакше на вас чекає не тільки блювота, нудота і діарея, а й серйозні проблеми зі шлунком.

Ось така вона груша корисна, але їсти її потрібно тільки тоді, коли собі не нашкодиш. На цьому у мене все, до нових зустрічей!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.