А ти знаєш, що…

Кожного року в Одесі проходить Міжнародний Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури, який веде свою історію з 2013 року.  Це єдиний в Україні фестиваль, присвячений дитячій літературі та творчості. До програми фестивалю залучаються читачі – діти і дорослі, письменники, видавці, художники, редактори, бібліотекарі, педагоги, книжкові блогери, критики і журналісти, освітні та культурні інституції.

В низку основних заходів Міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури входить конкурс «Корнійчуковська премія». Це конкурс на кращі літературні твори для дітей та юнацтва, написані українською і російською мовами, які раніше не публікувалися.

Фестиваль та конкурс названі на честь видатного дитячого письменника, публіциста, літературознавця, перекладача – Корнія Івановича Чуковського (Миколи Васильовича Корнейчукова), дитинство, юність і молодість якого пов’язані з Одесою. За підсумками кожного конкурсу видається збірник творів переможців.

Переможцем цьогорічного VII міжнародного літературного конкурсу творів для дітей та юнацтва «Корнійчуковська премія» у номінації «Сценарій дитячого фільму / Драматургія для дітей та юнацтва / Автори з України» стала миколаївська письменниця, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України Віра Іванівна Марущак.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.