Привіт юний кулінар!
Чи знаєш ти скільки смачних страв можна приготувати з рису? Звісно, надзвичайно багато: плов, голубці, каші, а ще можна приготувати рис з овочами.
Готується не так і складно, а смакує краще, ніж звичайний білий рис. Якщо усе правильно зробити, то рис виходить розсипчастим, не злипається. Олія, овочі та приправи додають страві приємного і неповторного аромату.
З приправами експериментуй на свій смак, щоб смакувало якнайкраще…
Тобі знадобиться:
- 1 склянка рису;
- 1 середня цибулина;
- 1 велика морквина;
- 5 столових ложок олії;
- сіль, орегано, перець.
Спосіб приготування6
Овочі почисти, цибулю дрібно поріж, моркву натри на терці. Сковорідку розігрій і налий олію. Краще брати сковорідку з високими стінками для тушкування. Олія може бути соняшникова або оливкова.
Трохи обсмаж цибулю, тоді додай моркву, ще трохи посмаж. Після цього додавайте рис, добре перемішай і потримай на вогні, щоб рисові зернятка стали прозорими. Додай сіль – близько 1 чайної ложки, перець, орегано і 3 склянки кип’ятку. Можна покласти ще 1-2 лаврових листка та пару горошин чорного та духмяного перців.
Доведи рис до кипіння, збав вогонь до мінімуму, накрий рис кришкою і готуй близько 20 хвилин до готовності.
Смачного!
Джерело: https://easy-cooking.com.ua
Залишити відповідь