Рис з овочами по-українськи

Привіт юний кулінар!

Чи знаєш ти скільки смачних страв можна приготувати з рису? Звісно, надзвичайно багато: плов, голубці, каші, а ще можна приготувати рис з овочами.

Готується не так і складно, а смакує краще, ніж звичайний білий рис. Якщо усе правильно зробити, то рис виходить розсипчастим, не злипається. Олія, овочі та приправи додають страві приємного і неповторного аромату.

З приправами експериментуй на свій смак, щоб смакувало якнайкраще… 

Тобі знадобиться:

  • 1 склянка рису;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 5 столових ложок олії;
  • сіль, орегано, перець.

Спосіб приготування6

Овочі почисти, цибулю дрібно поріж, моркву натри на терці. Сковорідку розігрій і налий олію. Краще брати сковорідку з високими стінками для тушкування.  Олія може бути соняшникова або оливкова.

Трохи обсмаж цибулю, тоді додай моркву, ще трохи посмаж. Після цього додавайте рис, добре перемішай і потримай на вогні, щоб рисові зернятка стали прозорими. Додай сіль – близько 1 чайної ложки, перець, орегано і 3 склянки кип’ятку. Можна покласти ще 1-2 лаврових листка та пару горошин чорного та духмяного перців.

Доведи рис до кипіння, збав вогонь до мінімуму, накрий рис кришкою і готуй близько 20 хвилин до готовності.

Смачного!

Джерело: https://easy-cooking.com.ua

Опубліковано у Смачна бібліотека | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.