Домашні мюслі

Привіт, друже!

Ти знаєш, який сніданок вважається найкориснішим? Звичайно легкий і поживний.  Існує безліч варіантів того, що можна приготувати: млинці, яєчня, каша…Хоча ні, навіщо їсти просту кашу, якщо з неї можна приготувати мюслі.  
Попроси у мами  для цієї страви великою ємністю, з герметично прилягаючою кришкою. Можна комбінувати всі можливі сухофрукти, горіхи та злаки в будь-якій пропорції. Важливо обов’язково обробити інгредієнти: прогріти в духовці, вимити або обдати окропом, щоб в організм не потрапили шкідливі бактерії. Адже ні для кого не секрет, що східні крамниці з солодощами не завжди можуть похвалитися своєю стерильністю.

Для приготування домашніх мюслі тобі знадобиться:

  • вівсяних пластівців – 350 граммів ;
  • білого кунжуту – 150 граммів ;
  • родзинок (світлі і темні) – 150 граммів ;
  • кураги – 50 граммів;
  • цукатів – 100 граммів;
  • фініків – 50 граммів;
  • в’яленого інжиру – 50 граммів ;
  • гарбузового насіння – 100 граммів;
  • арахісу – 100 граммів;
  • меду – 150 г раммів.

Спосіб приготування: 

Друже, нам потрібно буде користуватися духовкою, тому, без допомоги дорослих не обійтися. Попроси, аби хтось розігрів її до  температури 200 градусів Цельсія.
Після чого, на сухе деко висип вівсяні пластівці швидкого приготування і помісти в духовку на 5-7 хвилин.

Увага! Не залишай пластівці, щоб вони не пригоріли. Перемішуй їх лопаткою, періодично виймаючи деко з духовки. Через зазначений час вийми пластівці.

До речі, замість вівсяних, можна приготувати суміш з різних інших злаків – гречаних, пшеничних, житніх. Це смачно і корисно, так як кожен злак містить певний набір мікроелементів.
Окремо, на сковороді з товстим дном, потрібно обсмажити без олії насіння кунжуту. На їх підсмажування знадобиться всього 3-4 хвилини, як тільки трохи пожовтіють, зніми сковороду з плити, висип насіння до пластівців.
Обсмаж насіння гарбуза, щоб воно проколилось, потрібно 5 хвилин. Родзинки і курагу обдай окропом, виклади на серветку, щоб вбралася волога. Охолонувшу курагу наріж смужками, додай разом з родзинками і гарбузовим насінням на деко до .
Інжир і фініки мити не варто, ці сухофрукти зазвичай продають в упаковці, вони чисті. Дрібно ріж фініки та інжир, відправ до решти інгредієнтів.
На останок додай обсмажений арахіс до пластівців, постав деко в гарячу духовку на 3-4 хвилини. Будемо сподіватися, що жар духовки нейтралізує мікроби, і наш сніданок стане стерильним.
Тепер переклади гарячі мюслі з деко в миску. Розтопи на водяній бані мед, вилий в миску, все разом добре перемішай, охолоди при кімнатній температурі.
Залишається тільки перекласти готовий продукт в чисту банку з кришкою і корисний домашній сніданок готовий!
Коли захочеш поласувати цією стравою, лише залий декілька жменьок мюслі окропом чи гарячим молоком і залиш на 5 хвилин.

Джерело: http://smachni-recepti.pp.ua

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.