До незвичайних бібліотек світу – разом!

Презентация Microsoft Office PowerPoint

Ми живемо у час, коли електронні ґаджети заміняють звичні нам паперові книги.

Але не варто думати, що книги втратили свою популярність. Навпаки, читати, відвідувати бібліотеки стало надзвичайно модно.

Переконайся в цьому сам.

Пропонуємо познайомитися із незвичайними бібліотеками світу.

littlefreeКрихітні бібліотеки

У Сполучених Штатах Америки з’явилися незвичайні рукотворні бібліотеки – у дворах, на галявках перед будинками, в парках, на узбіччі доріг.

Завбільшки вони як ляльковий будиночок, шпаківня чи поштова скринька. Різні на вигляд, однак жоден із цих будиночків для книг не зачиняється. Адже там «селять»  книжку для того, щоб її хтось уподобав і прочитав. Цю взяв – іншу залиш.

Першу міні бібліотеку влаштував Тодд Бол як пам’ять про свою маму – вчительку, яка дуже шанувала книги. Його ідея сподобалась сусідам, знайомим, згодом поширилася в Інтернеті. Тепер крихітні бібліотеки є в Англії, Німеччині та інших країнах.

140355-R3L8T8D-600-freelibrary Little-Free-Library14

Оце книги!

Завітаймо до бібліотеки, що в американському місті Канзас. Ще здалеку побачимо на стелажі книги заввишки 7,5 метра. Авжеж, вони не справжні – так оформлено фасад центральної міської бібліотеки. Допомагали відбирати книги для цього городяни. Всього представлено 22 літературних твори, які певною мірою пов’язані з містом. Мабуть до такої бібліотеки хочеться ходити щодня.

library-build   549

У джунглях

А тепер гайнемо в джунглі – не для споглядання тварин у дикій природі, а щоб… знайти цікаві книги.

Саме тут знаходиться бібліотека колумбійського міста Медельїн. Вона розташована на скелі й нагадує забуте місто давньої цивілізації.

stone-library3  Spain Park Public Library By Giancarlo Mazzanti & Arquitectos-Photographs© Sergio Gómez-07

«Безкінечна» книжкова стіна

У Стокгольмській Громадській Бібліотеці (Швеція) планують створити «безкінечну» стіну книг. Це буде довжелезна стіна з полицями для книг. Читачі ходитимуть галереями вздовж неї і братимуть уподобані книги.

04_stoccolma_public_library_2_popup tmpD3

Познайомся з іншими цікавими бібліотеками на дитячому порталі «Пустунчик» http://pustunchik.ua/ua/online-school/art/nainezvychainishi-biblioteky-svitu

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.