Архив автора

Різдвяна книжкова підбірочка

 

   

 

Повітря. Екологічна гра

Замкнені у бібліотеці

Ура! Нарешті розпочалися ЛІТНІ КАНІКУЛИ!

  

І до нас завітали перші пришкільні табори.  Сьогодні ми зустрічали табір школи № 59.

Дітей – читачів бібліотеки чекав незвичайний сюрприз, а саме гра – ЗАМКНЕНІ У БІБЛІОТЕЦІ  «День таємничих пригод». Мета гри – знайти ключ від бібліотечних дверей. Долаючи перешкоди, виконуючи різні завдання, розшифровуючи прислів’я та ребуси, розгадуючи тантамарезку, граючись з інтернет-завданням, гравці, звичайно, відімкнули двері від бібліотеки.

Веселі, невгамовні та розумні наші читачі побігли далі по своїм дитячим справам.

    

Рубрика: Арка новин  Метки: ,  Ваш отзыв

День таємничих пригод

Чи змогли б ви «подолати» справжню бібліотечну квест-кімнату? Є сумніви? А у наших читацьких родин – НІ !!!

    

13 травня, спеціально до Дня МАТЕРІ та Міжнародного дня СІМ’Ї  у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів відбулася родинна гра-квест «День таємничих пригод». По-черзі грали дві команди: «Начитані та Невгамовні» та «Весна».

    

Командам потрібно було  виконати дев’ять обов’язкових завдань, щоб знайти ключ і вибратися з пастки. Рухаючись за кольорами веселки, гравці: розшукували книжку, грали з інтерактивною дошкою, відгадували тамтамарезку, розшифровували ребуси, виконували завдання піратів, готували смачний обід за грою «Кулінарний Крокодил» та вистрибували з «Бочки, повної заморочок».

    

Веселі, невгамовні, розумні та кмітливі, звичайно, знайшли ключ і вибралися з квест-кімнати!

    

Рубрика: Арка новин  Метки: ,  Ваш отзыв

Ми за мир на планеті Земля

23 квітня, 7,8,10 травня у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів пройшов літературний журнал «Ми за мир на планеті Земля». Захід присвячено 73-річниці Дня Великої Перемоги.

Перша сторінка журналу була присвячена Другій Світовій Війні. Читачі 2-4 класів різних шкіл міста слухали, дивилися, розмірковували про те, якою ж дорогою ціною завойовувалася перемога у Другій Світовій Війні. Діти переглядали відео фрагменти воєнної кінохроніки, пригадували наших відомих героїв-земляків В. Лягіна, Ш. Кобера та В.Хоменка. Хлопчики та дівчата пройнялися побаченим і навіть почали пригадувати воєнні історії своїх родин.

Пригадуючи події Другої Світової Війни, не можливо не торкнутися і події сучасності, про АТО на Сході України. Бібліотекарі показували дітям фото-слайди міст Луганська та Донецька для порівняння мирного життя та бойових дій. Діти були приголомшені від побаченого. Це була друга сторінка літературного журналу.

Третьою і заключною сторінкою стала тема МИРУ. І бібліотекарі, і читачі переконані, що після будь-якої війни обов’язково запанує мир. І всі ми сподіваємося, що найближчим часом прийде МИР і на нашу рідну УКРАЇНУ.

Всім відомо, що символом миру є ГОЛУБ. Наші читачі з великим ентузіазмом виготовляли голубів у техніці оригамі.

    

Подорож у Дивне або Нова Казка

   

20 квітня у рамках XVI виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга – 2018» відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів презентував книгу Тетяни Свірської «Подорож у Дивне або Нова Казка». Читачі – учні школи № 34 4-А класу із задоволенням та великим бажанням відгукнулися на запрошення. Крім дітей на презентацію книги завітали і поважні гості: миколаївські письменники Людмила Яківна Чижова, Ольга Славна та Юлія Поліщук, заслужений викладач з великим стажем і редактор книги Інна Юхимівна Береза.

    

Тетяна Дмитрівна Свірська з легкістю, позитивом та невимушеністю розповідала читачам про події у книзі, про героїв та дуже-дуже важливі речі, які слід пам’ятати усе життя кожному із нас. Діти також активно приймали участь у презентації: представляли інсценізацію уривка казки у ляльковому театрі книги «Буратіно», давали свої відповіді на запитання, вигадували позитивні риси характеру негативним персонажам, фантазували та мріяли, ставили запитання письменниці.

   

Не обійшлося і без приємних сюрпризів та подарунків: Тетяна Свірська разом з миколаївським видавництвом «Іліон», у якому була видана книжка, подарувала кожному читачеві блокнот для мрій та фантазій та усім гостям презентації – смачнющі смаколики!

День фізкультури і спорту

Чи знаєте ви, що 12 вересня день фізкультури і спорту?  Пропонуємо вам підбірку книг на цю тему.

P.S. Всі ці книги є в нащій бібілотеці.

 

Моя країна – Україна

Шановні читачі нашого блогу!

Сьогодні хочемо похвалитися новенькою книжечкою для спільного читання батьків з діточками про нашу рідну Україну.

Ра Лана. Щоденник котячих мандрів. – Київ: ТОВ “Новаторфільм”, 2016.- 153 с.

Щоденник котячих мандрів – це нотатки непосидючого кота, який любить подорожі та відкриття. Відвідуючи різні куточки України, кіт дізнається багато цікавого з історії того чи іншого краю, слухає легенди, знайомиться з мешканцями. І, звісно, щоразу потрапляє у неймовірний вир пригод. далее »

Моє літо з найулюбленішими книгами

В останні дні літа читачі надіслали ще декілька класних фоток на конкурс. Зацініть і ви!!!

Писарева Валя – 6 років

    

Бармін Михайло, 3-Б клас, школа № 59

Exif_JPEG_420

Аксьонова Ліза, 3-Б клас, школа-інтернат № 4

Примерный ребёнок за 10 дней

Бернстейн, Джефри.

Примерный ребенок за 10 дней. Праздник (не) послушания : 10 шагов к пониманию вашего ребенка : советы неравнодушным родителям / Д. Бернстейн ; пер. с англ. К. Меньшиковой. – Харьков ; Белгород : КК “Клуб Семейного Досуга”, 2016. – 320 с.

Ребенок постоянно капризничает? Не хочет одеваться? Часто просыпается ночью? Дерется и отнимает игрушки? Как справиться с ” ершистостью” и сопротивлением маленького школьника? Отказывается делать уроки? Кричит и скандалит? Без конца болтает по телефону или «висит» в социальных сетях? Что делать с дерзостью и агрессией подростков? Эта книга дает возможность  справиться с ними быстро и эффективно.  Простым и доступным языком автор объясняет отчаявшимся родителям, что вызывает детское непослушание и как с ним бороться без наказаний, крика и нервотрепки. далее »