18 жовтня – День солодощів

1372924246_poleznaya-edaПривіт усім любителям солодощів! А ви знали, що існує навіть таке свято? 18 жовтняНаціональний день солодощів у США, а у нашій країні також будуть відзначати цей день 17 та 18 жовтня різними акціями та заходами.

        Мабуть, всі діти люблять солодощі, та й багато дорослих дня не можуть прожити без чого-небудь солоденького. І чай та каву ми п’ємо з цукерками, з печивом, з тістечками, з варенням та іншими солодощами. На будь-якому святковому столі обов’язково знайдуться всілякі ласощі. Навіть барвистий новорічний подарунок з цукерками є одним з головних атрибутів Нового року.

       Цукерки – солодкі кондитерські вироби, виготовлені з цукру, шоколаду, зацукрованих фруктів і інших продуктів. На світі існує безліч різновидів цукерок – це помадки і батончики, льодяники і карамельки з різними начинками, іриски, трюфелі і грильяж, шоколадні, молочні та вафельні цукерки і безліч інших різновидів, пише vse-sekrety. ru. На прилавках магазинів можна знайти різні сорти цукерок, загорнутих в красиві блискучі фантики або упаковані в барвисті коробочки. Діти і багато дорослих дуже люблять цукерки і не уявляють, як можна жити без солодкого. Майже у кожної людини є свої улюблені сорти цукерок.

       До складу цукерок входять вуглеводи – фруктоза, глюкоза, лактоза, сахароза та інші вуглеводи, жири або ліпіди, так само в цукерках є трохи білків, зовсім мало мінералів і вітамінів. Вуглеводи є джерелом енергії для нашого організму, підвищують розумову і фізичну працездатність, піднімають настрій. У шоколадних цукерках є антиоксиданти, що впливають на обмінні процеси в нашому організмі, запобігають змінам в серцево – судинній системі і утворенню злоякісних пухлин. 

      При надлишковому потраплянні в організм сахарози утворюється молочна кислота, яка руйнівно діє на зуби, пошкоджується зубна емаль, підвищується загроза появи карієсу. 

      Позаяк цукерки мають високу калорійність, зловживати ними не варто. Памятайте про це. Солодке можна споживати, дотримуючись розумної міри. До того ж, можна перепитати дозволу у батьків, щоб зїсти зайву цукерку, адже вони краще знають, чи не зашкодить це вашому здоровю.

      Корисніше вживати в їжу цукерки з темного шоколаду з фруктовою начинкою з вишні, кураги, родзинок, чорносливу, які багаті антиоксидантами, пектинами, залізом, калієм, магнієм. Цукерки з цільними горіхами: волоський горіх, фундук, мигдаль і інші горіхи – багаті білками, калієм, фосфором і цинком та іншими корисними речовинами. 

      Карамель і льодяникові цукерки складаються з розплавленого цукру, в який додаються різноманітні барвники, ароматизатори, користі від таких цукерок немає, а шкоди предостатньо. Часто діти, та й дорослі гризуть карамельки, а це шкодить зубній емалі. 

      До того ж, не секрет, що в сучасному виробництві до складу кондитерських виробів додаються всілякі харчові добавки, ароматизатори, фарбники, підсилювачі смаку, консерванти та інші хімічні речовини, які надають готовим виробам приємний запах, яскравий насичений колір, смак, та й термін зберігання продукту підвищується. 

      Є добавки, які заборонені у виробництві продуктів, тому що шкідливі для здоров’я людини і, по суті, є отрутами-Е121, Е123, Е128 – це барвники червоного кольору, а так само є і багато інших барвників та консервантів. 

chocolate_begin      Шоколад буває гірким, молочним, білим. Найкорисніший шоколад – гіркий або темний. У складі гіркого шоколаду повинна міститися велика кількість тертого какао, від 60% і більше, і масла какао, цукор, а от молока і рослинних олій не повинно бути. Шоколад містить магній, кальцій, фтор, залізо, багатий антиоксидантами. Гіркий шоколад буває зі всілякими добавками: з горіхами, з родзинками, і іншими наповнювачами. 

      Не варто їсти шоколад у великих кількостях ввечері, може з’явитися безсоння. 

      А чи знаєте ви, що з усіх солодощів найбільш корисні – зефір, мармелад і пастила. Вони менш калорійні і можуть використовуватися в дієтичному харчуванні. У мармеладі, зефірі і пастилі відсутні жири, і тим, хто бажає схуднути, але без солодкого не може обійтися, краще замінити інші кондитерські вироби саме ними.1111

      Халва і козинаки вважаються східними солодощами, але їх люблять і їдять багато народів. 

      Халва буває соняшникова, арахісова, тахінна – з кунжуту, горіхова, з суміші різних горіхів: мигдалю, фісташок, арахісу та інших горіхів. Халва виготовляється з насіння або з горіхів, цукру і патоки або меду. 

      У ній містяться корисні вітаміни та мінеральні речовини: калій, кальцій, магній і інші, жири, білки і амінокислоти, харчові волокна. До складу халви можуть додаватися різні добавки – какао, шоколад, горіхи, ваніль, – а так само барвники та ароматизатори. 

halva_001      Солодощів існує дуже багато різновидів, але пам’ятайте,  що надмірне споживання цукерок та інших солодощів призводить до порушення обміну речовин і ожиріння, може нашкодити організму. Для нормальної роботи нашого організму достатньо від 50 до 100 грамів солодкого, включаючи цукор, варення і мед. 

      Якщо не займаєтеся фізичною працею, спортом і мало рухаєтеся, то вживання солодкого потрібно звести до мінімуму. Якщо не можете відмовитися від солодощів, намагайтеся збільшити фізичне навантаження, більше гуляйте, робіть зарядку, ходіть пішки, і тоді жодна цукерка вам не нашкодить!00014e19108d4ec5329defb8982ec5c3

 

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.