Перемагаючи долю!

    577329_1_w_570Зубченко, О. Перемагаючи долю: пригодницький роман: [для серед. і ст. шк. віку]. Кн. Перша / О. Зубченко; [ред. М.О. Савка; худож. Оформ. Р. Попського]. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2014. – 550с.

Привіт усім! Я, Почитайка запрошую вас до читання пригодницького роману українського письменника Олександра Зубченка «Перемагаючи долю». Книга виникла з бажання дати сучасним підліткам автентичних героїв – не ковбоїв, індіанців чи фентезі-персонажів, а українських козаків. Вірність обов’язку, вірність товаришам-побратимам, любов до рідного краю та свого народу – головні теми роману. «Перемагаючи долю» – багатогранна, хоч і наскрізь просякнута болем книга. На фоні козацьких протистоянь з ворогами перед читачами розкривається шлях двох братів – Івана та Юрка, яких спіткала важка доля: брати втратили батьків, один з них потрапив до Китаю, інший – у ясир. Але життя – складна штука – знову звела їх на рідній землі. І ось, провівши 10 років на чужині, вони не зраджують рідну землю та віру, а при першій можливості стають на їх захист. У творі яскраво розкрита тема дружби. Іван знаходить вірних побратимів, з якими – і у вогонь, і у воду. Вони змагаються між собою у силі, жартують, а в часи біди – стоять один за одного горою. Розбавляє цю історію боротьби щире кохання Івана та Оксани. Сумно, звісно, спостерігати за Оксаною, яка марніє і плаче, чекаючи коханого вдома. А ще жахливіше, що таке життя чекало на всіх козачок. Але є й радісні миті, які, безумовно, вас зацікавлять. Адже такою була наша земля кілька століть тому, такою є наша історія. Безумовно, цей приклад патріотизму послужить уроком для нас сьогодні, коли ми знову стоїмо на роздоріжжі. Можливо, саме «Перемагаючи долю» підштовхне і молодих, і дорослих засвоїти цей урок і розкриє душу великого сучасного українського козацтва.

Рубрика: Хіт-книга  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.