Артур і принцеса

Привіт, друзі!

А чи чули ви історії про славетного англійського короля Артура? Гадаю, що так! Адже легенди про нього 300мандрують світом вже багато поколінь.

Колись, після смерті короля Утера, що загинув у битві,  вірний йому чаклун Мерлін таємно передав новонародженого королевича Артура другові короля – серу Ентону. І на те були вагомі причини.  Просто він розумів, що багато хто з англійської знаті не хоче, аби Артур посів трон свого батька, і тому його життя буде  під загрозою.

Mech-v-kamne-smotret-onlayn.Знаєте, напевно, і те, що через 17 років  у Камелоті раптом постав великий камінь із встромленим  у нього мечем. І ніхто з тих,  хто приступали до меча, не змогли зрушити його з місця. Лиш Артур зробив це граючи. Тоді ж Мерлін і проголосив Артура королем.

Багатьом відомо і про те, як король Артур одружився із прекрасною Гіневрою – донькою короля Леодограна.  Кажуть, до весілля вони не знали одне одного. А ось і ні! Як так? – спитаєте ви. А ось так: виявляється, вони познайомилися ще в дитинстві і потоваришували. 

Цю дивовижну історію можна прочитати в книзі “Артур і принцеса”, яку розповів Віктор Лунін.

img077Лунін, В. Артур і принцеса [Текст] : [для дітей мол. та серед. шк. віку] / В. В. Лунін ; пер. з рос. О. Думанської ; худож. І. Ю. Олейников. – К. : Махаон-Україна, 2011. – 40 с.

Виявляється, що іще в дитинстві Гіневра вміла тримати меча і знала багато рицарських хитрощів. Її з дитинства привчали самій давати відсіч. А то, не дай Боже, війна чи нападуть розбійники…

Так от, коли малий Артур, як годиться лицареві, запропонував провести img078принцесу лісом, вона йому відмовила, та ще й накинулася з кулаками. І перемогла….Та все ж таки згодом, як і личить справжній леді, перепросила. І вони з Артуром помирилися і стали справжніми друзями.

А ось що трапилося з ними далі- я вам розповідати не буду.

Приходьте до бібліотеки, замовляйте цю книжечку та читайте! Приємних вам вражень!

 

 

 

Рубрика: Давай дружити  Метки: ,
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.
2 коментарі
  1. Иринка :

    Как интересно! А есть еще книги про королей? Я бы братику взяла почитать.

  2. Amigo :

    Да, Иринка, в нашей библиотеке есть много историй про королевские семьи. Есть сказки про королей: “Король Дроздобород”, “Королевич-жабеня, або Залізний Генріх”, “Король з ослячими вухами”, “Юний король”, а также про принцев – “Принц-самозванець”, “Принц Баяя”, “Щасливий принц”. А есть, например, и другие истории: “Король Артур и рыцари Круглого Стола”, “Король Буків, або Таємниця Смарагдової книги”, “Король з кольорової картинки” и т. д. Думаю что ты сможешь выбрать какую то из них для своего братика.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.