18 листопада – День народження Міккі Мауса та Діда Мороза

  Mikki Привіт усім! Друзі, а чи знаєте ви, що історія улюбленця майже всіх дітей і дорослих мишеняти Міккі Мауса почалася 18 листопада 1928 року? Саме тоді в Нью-Йорку пройшла прем’єра першого звукового мультфільму «Пароходик Віллі» за учасю Міккі. До цього відоме мишеня з’являлося у двох німих мультиках.

   А чи відомо вам, що спочатку Уолт Дісней хотів назвати мишенятко Мортімером, але його дружина запропонувала свій варіант — Міккі. Відомий мультиплікатор Дісней довго, – майже двадцять років, сам озвучував Міккі-Мауса у своїх мультфільмах. Але внаслідок паління у нього виник хронічний кашель, що завадило йому продовжувати озвучку. З 1947 року цю роль доручили Джиммі Макдональду. А з 1977 по 2009 рр. славний Міккі Маус говорив голосом Уейн Оллвайн. Українським голосом Міккі Мауса є Юрій Кудрявець.

   У наш час Міккі Маус з’являється не тільки в мультфільмах, але і в коміксах, відеоіграх, розважальних і розвиваючих проектах.

  1198586558_o0131 18 листопада відзначають ще одне свято. Знаєте, яке саме? Хоч ще не закінчилась осінь, а зима вже чекає своєї черги. У цей день в Росії офіційно святкують День народження Діда Мороза, адже на його батьківщині – у м. Великий Устюг –  саме в цей день починається справжня зима з морозами. Скільки ж років Діду Морозу? Достеменно невідомо, але згідно з версією самих дітей з Великого Устюга – понад 2000 років. У цей день на батьківщині іменинника відкривають спеціальну поштову скриньку для привітань Дідові Морозу. Скринькою, зазвичай, користуються не тільки діти, а й приїжджі туристи.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.