Подорож с Гуллівером!

карт 0  Свіфт, Д. Мандри до різних далеких країн світу Лемюеля Гуллівера, спочатку лікаря, а потім капітана кількох кораблів : роман: [для серед. та ст.. шк.. віку] / Д.Свіфт ; пер. з англ. М. Іванова ; за ред. Ю. Лісняка ; ілюстр. Мортена. – К.: Національний книжковий проект, 2010. – 336 с.: ілюстр. – (Бібліотека шкільної класики).

 Привіт усім мандрівникам! Я, Почитайка, запрошую вас разом зі мною  та Гуллівером здійснити захоплюючу подорож. А в цьому нам допоможе цікава книга відомого  англійського письменника Джонатана Свіфта «Мандри до різних далеких країн світу Лемюеля Гуллівера, спочатку лікаря, а потім капітана кількох кораблів». Роман складається з 4 частин, в кожній описується одна з чотирьох подорожей головного героя,яким є Лемюель Гуллівер.

   Перша частина – подорож Гуллівера до країни Ліліпутії. Сама назва країни говорить про те, як виглядають її мешканці. Спочатку ліліпути зустрічають Гуллівера досить привітно. Йому дають ім’я Людина-Гора, надають житло, забезпечують їжею – що особливо важко – адже його раціон рівний раціону 728 ліліпутів. З Гуллівером привітно розмовляє сам імператор, віддає йому безліч почестей. Одного дня Гуллівера нагородили навіть титулом нардаку, вищим титулом у державі. Це відбувається після того, як Гуллівер пішки притягує через протоку увесь флот ворожої держави Влефуську. Поступово Гуллівер все детальніше знайомиться з життям Ліліпутії і дізнається, що в цій країні існують дві партії – Тремексени і Слемексени, кожна з них відрізняється тим, що одні є прибічниками низьких каблуків, а інші – прибічниками високих. В результаті Гуллівер втікає з Ліліпутії.

  У другій частині головний герой проводить час на Бробдінгнезі – острові велетнів. Тепер його сприймають як карлика. Він зазнає безліч пригод, поки не опиняється біля королівського двору. Гуллівер стає улюбленим співбесідником самого короля. Між іншим, Гуллівер відчуває себе в цій країні все більш принизливо: положення ліліпута в країні велетнів йому неприємне. Він їде геть, але вдома (в Англії) довгий час все довкола йому здається дуже маленьким.

  У третій  частині Гуллівер потрапляє спочатку на острів Лапута, що літає. Далі з цього острова він спускається на континент і потрапляє в місто Лагадо. Тут його приголомшують поєднання безмежного розорення і процвітання оаз. Ці оази – все, що залишилося від колишнього нормального життя. Втомившись від цих чудес, Гуллівер має намір відплисти на Батьківщину, але дорогою додому опиняється спочатку на острові Глаббдобдріб, а потім в королівстві Лаггнегг.

Чим же закінчиться подорож Гуллівера?

В яку країну він потрапить в останній частині книги?

Про це дізнайтеся самі!

Бажаю вам гарного настрою і незабутньої подорожі  вихідного дня!

Рубрика: Хіт-книга  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.