Товариство Червоного Хреста інформує

крас стПодолаємо туберкульоз протягом свого життя!

ТУБЕРКУЛЬОЗ – це небезпечне, важке інфекційне захворювання, яке вже не одне тисячоліття «випробовує» людство на міцність. Хвороба завжди приходить несподівано. Вона руйнує життєві плани, пригнічує, та приносить з собою безліч проблем. Захворіти може кожен незалежно від віку, статті, та соціального положення.

     Національне Товариство Червоного Хреста України, як рівноправний член Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, виступає активним партнером в Глобальному Партнерстві «Стоп туберкульоз!», в яке залучено понад 600 організацій по всьому миру. При цьому головною задачею Червонохресної програми є до 2015 року вдвічі зменшити рінь розповсюдження туберкульозу та зменшити показники смертності які ми мали за 1999 рік.

    Безумовно, робота з людьми «групи ризику» повинна стати однією із основних ефективних засобів боротьби з цією хворобою. Бо, як відомо, кожен хворий на туберкульоз може заразити 10-15 чоловік які його точують.

  Миколаївська область, як пілотна область, по впровадженню програми Глобального фонду «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» з червня місяця 2011 року проводить контрольоване лікування хворих із «групи ризику». Станом на 1 березня 2013 року,патронажною службою обласної організації  Товариства Червоного Хреста проліковано 635 хворих, які отримали  2518  продовольчих  наборів.

  24 березня визначено суспільством, як Всесвітній день боротьби з туберкульозом. В Миколаєві цей день відмітили широкомасштабною акцією спільно з управлінням охорони здоров,я, проти туберкульозною службою, обласним СНІД центром та обласною організацією Товариства Червоного Хреста.

     Акція відбулася 22 березня на головній вулиці міста Радянській. Проводилося безкоштовне флюорографічне обстеження, безкоштовний тест аналізу крові, та санітарно освітня робота.

   Волонтери Червоного Хреста  розповсюджували санітарно освітню літературу, запрошували мешканців міста до безкоштовного обстеження.

   Присутніми на акції були – заступник голови облдержадміністрації Іванцова Н.Б., заступник начальника управління охорони здоров,я Дячук Ю.К., головні лікарі протитуберкульозної служби Георгієв П.В., Диник Т.Д. та голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Краснюк Л.С., молодь та мешканці міста Миколаєва.

  Продовженням акції була профілактична та санітарно освітня робота обласної організації Товариства Червоного Хреста України проведена на продовольчому ринку «Колос»  де протитуберкульозна служба представила пересувний флюорограф яким проведено понад 200 флюорографічних обстежень.

Безымянный

Рубрика: Здоров'я - INFO  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.