Весела компанія!

баранкин    Медведєв, В. Баранкін, будь людиною!: поема в п’яти частинах і 36 подіях: [для серед. шк. віку] / В. В. Медведєв ; пер. з рос. В. П. Сичевського ; худож. В. Долгов. – К. : Махаон-Україна, 2010. – 192 с. : ілюстр. – («Весела компанія»).

Прівіт всім!Я, Почитайка, пропоную до  вашої уваги веселу,чудову, книгу Валерія Медведєва «Баранкін, будь людиною!». Герої цієї повісті – мрійники Юрко Баранкін і його друг Костя Малинін.

Як добре, що ми – люди! Ви згодні зі мною? А ось школяр Юра Баранкін, про якого розповідається в цій книжці, не відразу зрозумів, як це важливо і добре – бути людиною. Йому  набридло ходити в школу, з предметів отримувати погані оцінки. Одного разу підійшла до Баранкіна однокласниця Зіна Фокіна, попросила Юрка :»Ну будь людиною! Ну виправ завтра двійку!». Юра Баранкін втомився бути людиною. “Не хочу вчитися, хочу бути птахом!”. Отже, Юра Баранкін і Костя Малінін перетворилися на горобців, і бажання друзів виповнилося.

Однак, під час недовгого перебування в пташиному вигляді, хлопцям довелося зіткнутися з безліччю проблем, що стали більш серйозними, ніж попередні, з їх людського життя. Ласкава кішка Муська виявилася лютим хижаком, приятелі-однокласники, озброєні рогатками, теж не додали радості в житті. А ще треба десь переночувати та поїсти … нелегке таки життя гороб’яче. Що ж, можна перетворитися і на метеликів. Теж нелегко, знову нові небезпеки і складності. З метеликів стали мурахами – знову не те. Багато пригод довелося пережити друзям, після чого вони змушені були просто-таки викрикувати заклинання:

«Ні вночі, ні вдень,
не хочу бути мурахою!
Я хочу навіки
Бути Людиною! .. »

Тільки переживши всі ці пригоди, друзі зрозуміли, як все-таки добре бути тим, ким ти є – людиною. Повість Валерія Медведєва не тільки цікава, але й пізнавальна:ви зможете  познайомитися з життям показаних у книзі птахів і комах.

Приємних вражень  від прочитаного  і гарного настрою на вихідних!

 

Рубрика: Хіт-книга  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.
Один отзыв
  1. Наталка Читалка :

    Блог ТВОРЧА СТЕЖИНКА Житомирської обласної бібліотеки для дітей дякує бібліотекам, які підтримали акцію – естафету «Всесвітній день води» та нагороджує всіх учасників віртуальним дипломом за участь. Нагороду можна забрати на нашому блозі. Детальніше http://tvorchastezhunka.blogspot.com/2013/03/blog-post_25.html

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.