Їжачки бувають різні: із паперу, глини й тіста.

 Надзвичайно цікавий номер журналу «Умійко» надійшов до відділу  мистецтв. І присвячений  він увесь маленькому сірому колючому звірятку. Здогадалися, про кого мова? Правильно – це їжачок. Хто ж його не знає? Та  ось, судячи з казок і дитячих картинок – ніхто.

А виявляється, що їжачок з яблуками і грибами на колючій спинці – це образ казковий, а не реальний. Чому? Тому що навіть якщо їжак дуже захоче наколоти яблуко, він не зможе цього зробити – голки у нього занадто мякі, вони просто погнуться. Голки у їжачка – це усього-навсього видозмінене волосся. А між голками у їжака росте звичайне тонке волосся. Знали про таке? А ще – ніяких запасів на зиму їжак не робить. Взимку він спить солодким сном від листопада до квітня, як ведмеді.

Про це та багато іншого ви дізнаєтесь, якщо прочитаєте дитячий журнал «Умійко» за жовтень.  А маленьких рукодільниць може зацікавити вишивка «Їжачок». Хлопчики теж не залишаться без діла:  для них –  майстер-клас, як змайструвати їжачка з паперу або як зробити підставку для олівців у вигляді цієї маленької тварини. А на найменших тут чекають ігри «Грибники», «Намалюй їжачка».  Для справжніх інтелектуалів у журналі – кросворди, ребуси та їжачок-оригамі. А  всі ласунчики спробують свої сили у приготуванні сиркового тортика «Їжачок», адже для них на сторінках журналу розмістили рецепт цього казкового тортика.

 Переглянувши цей випуск журналу, наші маленькі «хобіти» не залишилися байдужими до їжачків. І на черговому занятті гуртка «Хобі і ти» змайстрували власноруч чудових маленьких  їжачків з солоного тіста. У кожного вийшов свій особливий їжачок: у когось добрий, у когось веселий, у когось сумний. Але, головне, що ця робота викликала у кожного купу позитивних емоцій.

Ми запрошуємо всіх-всіх бажаючих завітати до відділу мистецтв. Адже кожен з вас талановитий, а ми допоможемо вам  розвинути свій талант.

 

(За матеріалами щомісячного дитячого журналу «Умійко», 2012 рік №10) 

    

Рубрика: Хобі і ти  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.
Один отзыв
  1. ЛЕРА :

    Была на кружке. Сделала ежика в библиотеке, а потом еще и дома с мамой.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.