Знайомі незнайомці

Шановні друзі!

Пропоную вашій увазі дві книги, в яких піде мова про дружбу.

Ці книги нібито й нові, але не зовсім. Це перевидання. Наприклад, книга Ніни Бічуя вже виходила у 1968 році накладом понад 30 000 примірників, а книги другої авторки, Лідії Чарської, користувалися популярністю у дітей ще на початку XX століття.

Тож давайте будемо знайомитися!

Бічуя Н. Шпага Славка Беркути: шкільний роман / Н. Бічуя. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2010. – 172 с.

Хоч це і сміливе порівняння, але дану книгу можна назвати своєрідним підручником з біології, бо вона дуже правдиво досліджує життя (хіба що це біологія емоцій, переживань, випробувань, самовдосконалення і пошуку себе, моралі і компромісів із сумлінням).
У житті семикласників – Славка Беркути, Юлька Ващука, Лілі Теслюк, Стефка Вуса та інших – настає момент, коли приходить усвідомлення того, що безтурботне дитинство минуло… Дорослішати і весело, і важко водночас, і подекуди навіть страшно, адже на школярів чекають справжні випробування на чесність, людяність,міцність дружби, на осягнення людського призначення.

Чарская Л. Дом шалунов / Л. Чарская. – Х.: Веста, 2011. – 320 с.

Сюжет цієї книги розповідає про маленький світ маленьких пустунів – пансіон, куди віддані на виховання та виправлення хлопчики із заможних родин. Тут вони зустрічають не суворе поводження з боку наставників, а, навпаки, добре, сердечне ставлення.
Головний герой Малюк Ніка загубився і після довгих поневірянь потрапив у «Будинок пустунів». Тут ні дня не проходить без розіграшів і каверз юних вихованців. Добрий і чуйний хлопчик підкорює серця вихователів, нових приятелів і врешті-решт знаходить тут свою сім’ю.
Читаючи про життєві ситуації, в які потрапляв Ніка, ви перейметеся до нього добрими почуттями, поміркуєте про те, як би самі повели себе в тому чи іншому випадку, і обов’язково замислитесь над високими поняттями дружби, вірності і честі.

Ось про що ці книги.  Захопливого читання, друзі!
І нехай усі випробування, які будуть у вашому життя, роблять вас сильнішими, кращими і ніколи не змушують переступати ні через себе, ні через інших!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.