Королівська страва від Карлика Носа

Привіт, юний кулінар!
Сьогодні у нас незвичайний рецепт. Уяви собі, цей смаколик полюбляли вельможі, і не прості, а у відомій книзі Вільгельма Гауфа “Карлик Ніс”…
«Сусідній князь уже два тижні гостював у герцога і був усім задоволений. П’ять разів на день вони сідали за їжу, і герцог не мав підстав ремствувати на свого карлика. І ось на п’ятнадцятий день герцог звелів покликати Якоба до столу і представив його своєму гостеві, запитавши, чи вдоволений він унтер-кухмейстером.
– Ти чудовий кухар, – звернувся до Якоба князь, – і тямиш, що то значить добре їсти. За весь час, як я тут, ти жодного разу не подавав двічі однакової страви, і все було чудово приготовано. Тільки скажи мені, чому ти досі не почастуєш нас королем усіх страв – паштетом «Сюзерен»?»
Бажаєш дізнатися рецепт цієї вельми королівської страви? Занотовуй….

Для приготування знадобиться:
  • 300 грамів свинячої лопатки (без кісток);
  • 1 куряча грудка;
  • 1 ковбаска (близько 300 грамів) з пташиного фаршу (сира);
  • 1 ковбаска (близько 300 грамів) з яловичого фаршу (сира);
  • 1 пучок супової зелені (селера, кріп тощо);
  • 1 пучок петрушки;
  • 3 лаврових листи;
  • 3 розім’яті горошини запашного перцю;
  • 3 розім’яті горошини чорного перцю;
  • 200 грамів білих печериць;
  • 1 чашка вершків;
  • 100 грамів свіжонатертого сиру;
  • 6 великих тарталеток з листкового тіста (можна купити готові);
  • 900 грамів (2 пачки) замороженого зеленого горошку;
  • 3 столові ложки меду;
  • 3 чайні ложки солі;
  • 3 столові ложки масла;
  • 500 мілілітрів води;
  • вустерський соус;
  • 500 мілілітрів білого вина; сіль і мелений чорний перець;
  • рафінована соняшникова олія;
  • мука;
  • лимон.
Спосіб приготування:
Свинячу і курячу грудку наріж кубиками, приправ сіллю і меленим перцем. Обсмаж з усіх боків у глибокій сковорідці в олії. Влий вино і вари близько години, періодично знімаючи піну.
Всю зелень дрібно поріж. З ковбасок зніми оболонку, з фаршу зроби дуже маленькі фрикадельки. Звари до повної м’якості з лавровим листом, горошинами запашного і чорного перцю. Варити треба на дуже слабкому вогні. Печериці очисти і добре промий. Обсмаж на невеликій кількості олії. Вийми м’ясо з бульйону. Бульйон проціди, щоб відокремити всі спеції. Розмішай борошно з вершками до однорідної маси. Повільно доведи до кипіння (але не кип’яти і постійно помішуй).
Невеликими порціями влий в суміш м’ясний бульйон і вино, в якому тушкувалось м’ясо. Постійно помішуючи, розчини в отриманому соусі тертий сир. Поклади в соус м’ясо, фрикадельки, гриби. Приправ вустерським соусом, сіллю, перцем і тертою цедрою лимона. Вари до бажаної консистенції.
Заморожений зелений горошок злегка посоли і прогрійте в олії з медом і невеликою кількістю води, часто помішуючи. Горошок повинен бути гарячим і злегка хрустким. Начини тарталетки м’ясною сумішшю, прикрась горошком, скибочкою лимона і гілочкою петрушки. Подавати з зеленим горошком.
Це дійсно королівська страва з великою кількістю складних інгредієнтів. Таке дійсно важко приготувати, проте, аби зрозуміти, чим смакували вельможі, ми познайомили тебе з цим непересічним рецептом…
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.