Смаколик від дівчинки-зомбі

Привіт юний кулінар!

Напередодні Дня всіх святих, 31 жовтня, відзначається дуже цікаве і найстрашніше свято – Геловін. Його спочатку почали відзначати в Ірландії і Шотландії, а тепер він став популярним в різних країнах світу. І не дивно – адже можна вбиратися і робити яскравий грим, а ще їсти різну смакоту.

Увечері 31 жовтня, прийнято ставити біля своїх будинків або у вікнах Світильники Джека – вирізані зловісні гримаси з гарбуза із запаленою свічкою всередині, переодягатися в моторошні і жахливі костюми мерців, зомбі, тварин і ходити один до одного в гості, вимагаючи частування.

Уявляєш, яке цікаве свято?! От і героїня книги Барбари Кантіні “Мортіна : історія від якої вмерти зо сміху” надихнулась цим святом, адже це був привід знайти нових друзів.

А яке ж свято без смаколиків? Гайда готувати разом з зомбі-дівчинкою Мортіною смачнюще печиво “Павутина”. До речі, павутини вдома у Мортіни багато, як і павуків, але про це більше в книзі….

Тобі знадобиться:

  • 160 грамів борошна;
  • 2 столові ложки какао;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 50 грамів цукру ;
  • 2 столові ложки молока;
  • 50 грамів білого і чорного шоколаду;
  • шмат сірої павутини (жарт)

Як зробити печиво?

З’єднай борошно з какао і маслом. Розімни масу руками в крихту. Додай молоко, цукор і перемішай. Тісто скачай в кулю, загорни у плівку і залиш в холодильнику на півгодини.

Невелику частину тіста розкачай в пласт товщиною 5 мм. Формочками зроби різне печиво – кружечки, привиди, гарбуз. Ти можеш придумати все, що завгодно. Поклади форми на змащене маслом деко і випікайте 10-12 хвилин при температурі 225С.

Охолоди печиво і берись за його оздоблення. Для цього шоколад розтопи на водяній бані. Білим залийте печиво, а чорний шоколад переклади до кондитерського мішка і прикрась випічку павутинкою. Просто намалюйте спіральки, а потім зубочисткою проведіть від центру до краю.

Корисна порада! Ти можете зробити печиво з сюрпризом. Для цього випікай товсті заготовки, потім з боків зроби отвори і туди поклади, наприклад, папірці з передбаченнями.

Ми з Мортіною бажаємо тобі страшенноо смачного Геловіну! 

 

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.