Привіт, юний кулінар!
Чи любиш ти яблуневі пироги? Звісно! Як же їх можна не любити. От сьогодні ми вирішили поділитися з тобою одним цікавим рецептом з книги.
“Через мить з’явився десерт – величезна кількість морозива всіх сортів, які тільки можна собі уявити, яблучні пироги, торти з патокою, шоколадні еклери, пончики з варенням, трюфелі, полуниця, желе, рисовий пудинг … Поки Гаррі набивав рот тортом з патокою, розмова зайшла про рідних.”
Джоанна Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь»
Мабуть, ти вже уявив собі той шикарний стіл у стінах відомої школи чаклунів. Занотовуй рецепт того самого пирога…
Тобі знадобиться:
- 1 склянка цукру;
- 2 столова ложка розтопленого вершкового масла;
- 1 склянка борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 2 зелені яблука;
- кориця на смак;
- 1 чайна ложка ванільного цукру.
Спосіб приготування:
Яйце збий з цукром, додай масло і знову збий, додай до суміші кориці і пакетик ванільного цукру. Борошно змішай з розпушувачем і всип до суміші яйця і цукру. Далі 2 яблука натри на крупній тертці. Останнє яблуко необхідно нарізати тонкими скибочками. Натерті яблука додай в тісто. Готове тісто виклади в форму для випічки, змащену маслом. Розрівняй. Зверху виклади скибочки яблук трохи занурюючи їх в тісто. Постав його в духовку, випікати при 180 С приблизно 30 хвилин.
Смачного!
Залишити відповідь